Зеленський закликав правоохоронців “отримати деталі”, які привели до рішення КСУ

 

Президент Володимир Зеленський звернувся до правоохоронних органів з проханням встановити всі деталі ухвалення рішення Конституційного Суду щодо питання функціонування системи антикорупційної інфраструктури в Україні.

Про це він заявив на початку засідання Ради безпеки й оборони надвечір у четвер, 29 жовтня.

“Ці моменти впливу на КСУ, тут я хотів би звернутися до наших правоохоронних органів, щоб ми отримали всі деталі, які привели до цього рішення, у принципі за останні місяці те, що ми з вами бачимо, роботу КСУ, їх рішень тощо”, – сказав Зеленський, якого цитує “Укрінформ”.

Також президент закликав членів РНБО напрацювати конкретні рішення.

“Головні питання. Чому взагалі з’явилося дане рішення Конституційного Суду України? Які мотивації вбачаємо в цьому рішенні ми? Яка законодавча база потрапила під рішення Конституційного Суду і чому саме?” – зазначив глава держави.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний Суд України ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів щодо відповідності Основному закону низки положень антикорупційного законодавства та визнав неконституційними окремі його положення.

28 жовтня Конституційний Суд оприлюднив своє рішення щодо конституційності окремих положень закону “Про запобігання корупції” .

Того ж дня ввечері Національне агентство з питань запобігання корупції закрило реєстр електронних декларацій на виконання рішення КСУ.

29 жовтня президент України Володимир Зеленський скликав термінове засідання РНБО для визначення заходів невідкладної належної реакції держави на нові загрози і виклики національній безпеці та обороні країни.

Читайте також:
Голова КСУ Тупицький не задекларував землю під Ялтою, власником якої став після анексії Криму

Конституційний Суд заблокував призначення нових керівників органів влади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна