Конституційний Суд заблокував призначення нових керівників органів влади

 

Конституційний Суд України заблокував призначення керівних кадрів органів влади, у тому числі переможців місцевих виборів.

Про це в четвер, 29 жовтня, інформує пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

“КСУ позбавив НАЗК доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади. Без цієї перевірки жоден керівник державного органу не може бути офіційно призначеним”, – йдеться в повідомленні.

Також Конституційний Суд фактично заблокував реалізацію результатів місцевих виборів, адже призначення кандидатів, обраних на посади, зокрема, голів обласних, районних рад та їхніх заступників, можливе лише після того, як вони пройдуть спецперевірку.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний Суд України ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів щодо відповідності Основному закону низки положень антикорупційного законодавства та визнав неконституційними окремі його положення.

28 жовтня Конституційний Суд оприлюднив своє рішення щодо конституційності окремих положень закону “Про запобігання корупції” .

Того ж дня ввечері Національне агентство з питань запобігання корупції закрило реєстр електронних декларацій на виконання рішення КСУ.

Читайте також:
Голова КСУ Тупицький не задекларував землю під Ялтою, власником якої став після анексії Криму

“Відправимо суддів-зрадників до Ростова”: у Києві пройде акція через скандальне рішення КСУ про недостовірне декларування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна