У Житомирі висадили 16 яблунь у пам’ять про військовослужбовиць, які загинули на Донбасі. ВІДЕО

 

У Житомирі представниці ГО “Жіночий ветеранський рух” висадили алею пам’яті про жінок, які загинули на війні на сході України.

Про це в середу, 28 жовтня, інформує місцеве видання Житомир.info.

За задумом організаторів, дерева нагадуватимуть тим, хто сюди приходить, що незалежність України захищають не лише воїни-чоловіки.

“Ми сьогодні садимо 16 декоративних яблунь Недзвецького в пам’ять про наших дівчат. Біля кожного дерева стоятиме меморіальна табличка з іменем кожної жінки, яка загинула на сході. Таких алей уже є п’ять по всій Україні: у Краматорську, Києві, Львові, в Черкасах, сьогодні саджаємо ці дерева в місті Житомирі. Це більше проєкт пам’яті, який спрямований на те, щоби наші діти, наші нащадки, які залишаться після нас, пам’ятали нашу історію, пам’ятали, шанували та знали, хто і якою ціною виборював їхню свободу та незалежність”, – розповіла співзасновниця “Жіночого ветеранського руху” Юлія Кіріллова.

 

На висадження алеї пам’яті запросили маму Сабіни Галицької, військовослужбовиці 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Збройних сил України, яка загинула в лютому 2018 року від обстрілу російсько-окупаційними військами евакуаційної машини в Луганській області.

“Для мене це гордість за цих жінок, що їх пам’ятають, що їх не забувають. Бо іноді думають: загинув та й усе. Але ні. Я думаю, що вони правильно роблять”, – каже мама загиблої військовослужбовиці Тетяна Галицька.

Як інформувала “Новинарня“, Рада планує перейменувати День захисника України.

Читайте також:
“Я не жінка, пане генерале, я військовослужбовець!”: Наталка Борисовська та її десятирічка в ЗСУ і на фронті

Вперше у ЗСУ жінка очолила взвод управління артдивізіону “Гіацинтів-С”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна