Президент вручив орден “За мужність” батькам загиблої медсестри ЗСУ Сабіни Галицької

 

Президент Петро Порошенко нагородив орденом “За мужність” ІІІ ступеня медсестру Сабіну Галицьку з 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ, яка загинула внаслідок обстрілу бойовиків на Донбасі 20 лютого.

Про це він заявив у середу, 7 березня, під час церемонії вручення державних нагород військовослужбовцям-жінкам.

“За проявлену мужність, проявлену доблесть, проявлений героїзм, які виявлені сержантом Галицькою під час виконання військового та службового обов’язку, за поданням міністра оборони України я, як президент, як верховний головнокомандувач прийняв рішення про нагородження Сабіни Галицької орденом «За мужність»”, –  сказав Порошенко.

“Ця тендітна українська дівчина-воїн, починаючи з 2016 року, брала участь в обороні української землі від російського агресора. Сабіна була високопрофесійно підготовлена, сумлінно та досконало виконувала свої обов’язки санінструктора”, – зазначив він.

Глава держави нагадав, що Збройні сили України звільнили селище Катеринівка в “сірій зоні”, де не було медичної допомоги.
“І Сабіна це сприйняла як своє особисте завдання: поїхати туди зі своїми бойовими товаришами для того, щоб допомогти людям, врятувати їх життя. Як вона до цього рятувала життя нашим пораненим воїнам на передовій, і так само допомагала місцевому цивільному населенню”, – сказав Петро Порошенко.

Президент зазначив, що сержант Галицька загинула в результаті обстрілу так і не доїхавши до місця призначення. “І про цей випадок зараз знає весь світ – коли український воїн, українська дівчина їде допомагати, а російські агресори і підконтрольні їм найманці розстрілюють бронемашину”, – додав він.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Сабіни Галицької і всіх загиблих, які віддали життя, захищаючи Україну.

Петро Порошенко подякував батькам Сабіни – Тетяні Михайлівні і Станіславу Бернардовичу, “за те, що виховали таку доньку, яка назавжди буде прикладом української жінки, українського воїна, українського патріота”, передає прес-служба президента.

Читайте також:
Держдеп США згадав загиблу медсестру 10 огшбр Сабіну Галицьку

Дев’ять загиблих героїв лютого: імена, історії, фото

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна