Держдеп США згадав загиблу медсестру 10 огшбр Сабіну Галицьку

 

У Державному департаменті США закликали Росію погодитися на миротворчу місію ООН на Донбасі, де гинуть ті, хто надає допомогу цивільним.
Про це на брифінгу 22 лютого у Вашингтоні заявила речниця Держдепу Хізер Науерт, згадавши про загибель на Луганщині медсестри з Житомирщини Сабіни Галицької.

“Ми отримали звістку про те, що 23-річна українська медик була вбита, коли намагалася надати допомогу мирним жителям поблизу лінії зіткнення. Інцидент нагадує нам про продовження конфлікту в східній частині України, а також про те, що мирні жителі і ті, хто надає їм допомогу, перебувають в небезпеці щодня”, – заявила Науерт.

Представниця Державного департаменту зазначила, що Росії до снаги зупинити конфлікт і вплинути на формування, які вона підтримує на Донбасі.

“Росія неодноразово демонструвала, що може зупинити насильство, якщо захоче цього. США знову закликають Росію наказати своїм підручним силам реалізувати повне припинення вогню, вивести свої сили і важке озброєння зі Східної України та погодитися на миротворчу місію ООН”, – додала Хізер Науерт.

Як інформувала “Новинарня“, 20 лютого внаслідок обстрілу з боку проросійських бойовиків “ЛНР” загинула медсестра 10-ї гірсько-штурмової бригади Сабіна Галицька, яка в цей час надавала допомогу цивільним.

Читайте також:
Лавров пояснив, чому РФ блокує місію ООН для Донбасу.
Порошенко закликав до компромісу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна