Рада планує перейменувати День захисника України

 

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №2325 “Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України”, де пропонують змінити назву державного свята “День захисника України” на “День захисників України”.

Як інформує “Новинарня“, законопроєкт  у вівторок, 19 травня, підтримав 261 народний депутат.

“Пропонується внести зміни до абзацу дев’ятого частини першої статті 73 Кодексу законів про працю України, а саме змінити назву державного свята “День захисника України” на “День захисників України”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Авторка документу, народна депутатка від фракції “Слуга народу” Марина Бардіна вважає, що ухвалення цього законопроєкту сприятиме гендерно-збалансованому висвітленню ролі військовослужбовців обох статей на військовій службі та належному вшануванню жінок та чоловіків – захисників незалежності і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, нещодавно вперше за історію ЗСУ жінка-військовослужбовець здобула водолазну кваліфікацію.

Читайте також:
Лагідна “Кобра”. Історія медика 93-ї бригади Кристини Загурської під час війни та епідемії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна