Росія не розблокує переговорний процес після місцевих виборів в Україні, – Кравчук

 

Росія не змінить поведінку в переговорному процесі Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі після проведення місцевих виборів в Україні.

Про це розповів перший президент України, голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук у коментарі журналістам УНН.

“Росія не розблокує переговорний процес після виборів в Україні. Це точно. Я вже це бачу з матеріалів, які вони роздають. От завтра (28 жовтня – ред.) у нас відбудеться відеоконференція. Вони не збираються йти на компроміс або на якісь розмови, де можна було б робити якісь поступки назустріч. Вони стоять дуже твердо, на якихось незрозумілих позиціях. І ці позиції не дають нагоди домовлятися. Я не бачу, принаймні на завтра (28 жовтня – ред.), якихось можливостей домовитися. Але все може бути. Подивимося, як піде розмова”, – заявив політик.

Нагадаємо, що в середу, 28 жовтня, відбувається засідання ТКГ у форматі відеконференції.

Як інформувала “Новинарня“, 23 серпня до Верховної Ради надійшло звернення керівника української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука з пропозицією розглянути відповідність постанови про проведення місцевих виборів закону України про місцеве самоврядування та Мінським угодам.
Відповідно до постанови ВР, вибори 25 жовтня не мають відбуватися на території ОРДЛО та в окупованому Криму.
Росія і сепаратисти “ДНР/ЛНР” шантажують Україну на рівні мінської групи, вимагаючи змінити постанову про місцеві вибори.

Читайте також:
Росія в ТКГ вимагає змінити постанову Ради для проведення місцевих виборів в ОРДЛО. Київ реагує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна