Росія в ТКГ вимагає змінити постанову Ради для проведення місцевих виборів в ОРДЛО. Київ реагує

 

Під час засідання Тристоронньої контактної групи в межах підгрупи з політичних питань сторони обговорили можливості розблокування процесу перемовин.

Як повідомили в пресслужбі ОПУ, представники РФ у ТКГ наполягають на внесенні змін до постанови Верховної Ради України № 795 від 15 липня 2020 року “Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році”.

“Українська сторона неодноразово проявляла конструктивну позицію. Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук нагадав, що він направив до Верховної Ради листа щодо можливості розглянути відповідність згаданої постанови Мінським домовленостям і зараз очікує відповіді від українського парламенту відповідно до регламенту”, – повідомили речники Банкової.

Втім, російська сторона продовжує відкладати більшість питань порядку денного та переносить їхній розгляд, додають в ОПУ.

“Леонід Кравчук закликав учасників консультацій не прив’язувати реалізацію досягнутих на попередньому засіданні ТКГ домовленостей щодо ділянок розмінування та ділянок розведення сил і засобів до розгляду Верховною Радою його звернення щодо відповідності постанови про призначення місцевих виборів положенням Мінських домовленостей”, – йдеться в повідомленні.

За його словами, розгляд відповідного питання українським парламентом передбачає низку процедур, виконання яких потребує часу.

Українська делегація не сприйняла спроби російської делегації давати оцінку діяльності Верховної Ради, уряду та Президента України.

“ТКГ не правомочна оцінювати діяльність будь-якого уряду. Це не є компетенцією ТКГ”, – наголосив Леонід Кравчук.

Як інформувала “Новинарня“, 23 серпня звернення Кравчука з пропозицією розглянути відповідність постанови про проведення місцевих виборів закону України про місцеве самоврядування та Мінським угодам надійшло до Верховної Ради.

Читайте також:
ТКГ погодила чотири нові ділянки розведення на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна