ТКГ погодила чотири нові ділянки розведення на Донбасі

 

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції, під час якого сторони погодили чотири наступні ділянки розведення сил та засобів.

Яких саме – в пресрелізі на сайті ОПУ не конкретизується, не називаються ділянки і на інформаційних ресурсах “ЛДНР”.

“У ТКГ були принципово погоджені чотири наступні ділянки розведення сил і засобів; поставлено завдання безпековій групі розробити детальний план та фіналізувати проект доповнення до Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил та засобів від 21 вересня 2016 року”, – йдеться в повідомленні на сайті президента.

Зазначається, що сторони переговорів погодилися з необхідністю продовження дотримання “тиші”.

У межах робочої групи з гуманітарних питань українська сторона виконала всі необхідні процедури, надавши ОБСЄ інформацію про утримуваних осіб, яких запитує інша сторона в рамках взаємного звільнення.

“Україна вже понад місяць очікує на інформацію про стан та місцеперебування запитуваних осіб, утримуваних на тимчасово окупованих територіях”, – наголосили речники Банкової.

Координатор від ОБСЄ Тоні Фріш заявив про неприпустимість пов’язування процесу звільнення утримуваних осіб зі “сторонніми питаннями”.

Наголошується, що він закликав усіх учасників завершити процес обміну списками на взаємне звільнення утримуваних осіб та зняв з розгляду інші питання через блокування переговорного процесу з політичних мотивів.

Представник окремих районів Луганської та Донецької областей України у складі української делегації Денис Казанський звернувся до інших учасників переговорів із закликом розблокувати процес взаємного звільнення утримуваних осіб, зважаючи на тяготи, які переживають люди, що перебувають в ув’язненні.

Читайте також:
ТКГ погодила чотири нові ділянки розведення та 20 ділянок для розмінування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна