Сепаратисти “ДНР” блокують обмін полоненими, висуваючи до Києва політичні вимоги

 

Підконтрольні Росії сепаратисти з угруповання “ДНР” блокують процес обміну утримуваними особами з українською владою, висуваючи нові політичні вимоги.

Це випливає із заяви так званої “глави МЗС ДНР” Наталії Ніконорової, поширеної днями сепаратистськими ЗМІ Донецька.

Зі слів Ніконорової, вимоги бойовиків Донецька, за яких стане можливим новий обмін полоненими, полягають у проведенні місцевих виборів також і на території ОРДЛО, а також в остаточній процесуальній “очистці” осіб, які були передані на непідконтрольну територію за обмінами у 2019 році.

Коментуючи ці заяви сепаратистів, представник Донецької області в українській делегації ТКГ Денис Казанський написав у соцмережі: “Російська сторона продовжує в ультимативній формі вимагати від України, щоб наш парламент голосував за потрібні їм закони. Минулого тижня шантажували порушенням режиму тиші і обстрілом наших позицій. Але ці погрози поки реалізувати не наважилися. Тепер же стали тиснути на іншу болючу точку — обмін полоненими

“Представник угруповання ДНР Никонорова прямим текстом говорить, що обмін буде можливим тільки тоді, коли Україна виконає вимоги бойовиків. Тобто на своїх полонених в українських в’язницях ЛДНР плювати. Про них взагалі ніхто не думає. Обмін полоненими в ОРДЛО подають як якесь послугу Україні і вимагають від нас політичних кроків натомість. Причому все це озвучується навмисно зухвало, так, щоб спровокувати перепалку”, – зазначив Казанський.

Член переговірної групи нагадав, що прихильники “ЛНР/ДНР” ображаються, коли їх називають терористами. “Але брати людей в заручники і висувати в обмін на їхнє звільнення політичні вимоги – це якраз і є тактика терористичних угруповань. І саме це ми сьогодні бачимо у виконанні російських проксі”, – наголошує Казанський.

Він припустив, що Росія блокуватиме це питання принаймні до президентських виборів у США.

Читайте також:
Засідання ТКГ тривало сім годин: про що говорили

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна