“Маленька жінка з величезним серцем”: у Дніпрі попрощалися з 91-річною волонтеркою Людмилою Твердохліб

 

У Дніпрі попрощалися з відомою волонтеркою Людмилою Твердохліб, яку називали бабуся Лю.

На території лікарні ім. Мечникова військовий капелан, отець Дмитро Поворотний провів церемонію відспівування, передає “Укрінформ” у вівторок, 27 жовтня.

“Ми познайомились з бабусею Лю в 2014-му. Вона була знайома кожному волонтеру в штабі та в шпиталі, кожному бійцю та волонтерам з команди “Вокзал-Дніпро”. Це була маленька жінка з величезним серцем”, – розповіла про волонтерку голова благодійного фонду “Відкрите серце” Світлана Свердличенко.

91-річна Людмила Григорівна Твердохліб застала Голодомор і Другу світову війну, і тому вважала, що потрібно допомагати тим, хто оберігає мир. Останні роки свого життя бабуся Лю присвятила допомозі українським воїнам.

Жінка свого часу говорила, що її дід був кобзарем, спадкоємцем козаків, він розповідав їй про героїчне минуле української нації та її героїв.

Влітку і навесні бабуся Лю вирощувала квіти в саду і овочі на своєму городі, продавала їх в центрі Дніпра. Отримані гроші передавала до шпиталю на лікування бійців і потреби армії.

“Збирала гроші, продавала сувенірну продукцію, оголошуючи всім, що просить “не для себе, а для синочків”, як ласкаво вона називала усіх бійців”, – йдеться у повідомленні.

Людмила Григорівна постійно приходила в центр допомоги військовослужбовцям на залізничному вокзалі Дніпра, спілкувалася з бійцями і молилася за Україну. Могла майже всю ніч розповідати різні історії зі свого життя, читала вірші.

Жінка перенесла інсульт і довго хворіла, але до останнього допомагала бійцям.

Бабусю Лю поховали на кладовищі села Ясне Новокодацького району на Дніпропетровщині.

Читайте також:
“Дистанція має бути. Але не в любові”. Як волонтери рятують бездомних під час епідемії

Волонтерка і парамедик Аліна Михайлова: Нашому інформаційному фронту дуже не вистачає бійців. Бо як переможемо Росію – пересваримось між собою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна