Міхалок оголосив про підтримку страйку в Білорусі до повалення режиму Лукашенка

 

Лідер гуртів “Ляпіс 98” та Brutto Сергій Міхалок оголосив про підтримку національного страйку до повалення режиму Олександра Лукашенка.

Про це він написав у понеділок, 26 жовтня, на сторінці в інстаграмі.

“Всі наші колективи – BRUTTO, Ляпіс-98, DREZDEN, КУЛЬТУРА і The Superbullz не виступатимуть в Білорусі до повної зміни злочинного режиму! Ми не визнаємо легітимність О. Лукашенка і закликаємо всю світову спільноту відмовитися від будь-яких контактів зі злочинною хунтою”, – зазначив він.

“Ми різко засуджуємо дії карателів і вимагаємо покарання за кожним епізодом геноциду проти власного народу. Ми наполягаємо на звільненні всіх політв’язнів та проведенні нових вільних виборів у Білорусі!” – додав музикант.

Як писала “Новинарня“, вперше Сергій Міхалок висловився щодо результатів президентських виборів та мітингів у своїй рідній країні на концерті в Одесі 12 серпня.

“Я знаю, що всі наші брати-білоруси – воїни світла і переможуть всіх дартів вейдерів, але я тут не для того, щоб геополітичну х**ню розказувати, а для того, щоби співати вам о**єнні пісні”, – заявив тоді музикант.

30 серпня Міхалок записав відеозвернення, де висловив своє ставлення до подій на батьківщині. Музиканти заявили, що не визнають результати виборів 2020 року в Білорусі. 

Сергій Міхалок уже понад п’ять років живе в Україні, його пісня “Воїни світла” стала своєрідним гімном Революції гідності.

Також він є автором пісень “Скачуць бикі” і “Родни край”, що зазнали сплеску популярності в національних середовищах Білорусі й України. У рідній Білорусі Міхалок під забороною за негативні висловлювання в бік Олександра Лукашенка.

З нагоди Дня Незалежності 24 серпня 2020 року президент Володимир Зеленський надав Сергієві Міхалку звання заслуженого артиста України. Незадовго перед тим музикант опублікував у соцмережах селфі з Зеленським, підписавши його “Воїни світла”.

Читайте також:
Зеленський із дружиною й Міхалком провідали поранених бійців у шпиталі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна