“Я тут не для того, щоб геополітичну х**ню розказувати”: Міхалок на концерті в Одесі прокоментував протести в Білорусі

 

Білоруський музикант і поет, лідер гурту “Ляпіс 98” Сергій Міхалок після кількох днів мовчання нарешті висловився щодо результатів президентських виборів та мітингів, які проходять в його рідній країні. Щоправда, зробив це обтічно.

Як передає “Думаська”, музикант під час концерту в Одесі, що відбувся 12 серпня, сказав: “Я знаю, що всі наші брати-білоруси – воїни світла і переможуть всіх дартів вейдерів, але я тут не для того, щоб геополітичну х**ню розказувати, а для того, щоби співати вам о**єнні пісні“.

Надалі він більше не згадував про ситуацію у своїй країні.

Нагадаємо, Сергій Міхалок зайняв нейтральну позицію щодо протестів у його рідній країні, коли люди вийшли на мітинги проти грубої фальсифікації результатів виборів 9 серпня. Міхалок публікував у соцмережах фото з музикантами чи архівні світлини, розповідав про пригоди під час своїх подорожей, свою новонароджену дитину та жодним словом не обмовився про громадянську позицію.
Фанати через це почали масово писати невдоволені коментарі.

Сергій Міхалок останнім’ відомий як лідер гуртів “Ляпіс Трубецькой”, BRUTTO, зараз – “Ляпіс 98”. Свого часу вважався противником режиму Олександра Лукашенка. Автор пісень “Воіни свєта” (який став гімном Революції гідності в Україні в 2013-2014 роках), “Скачуць бикі”, “Родни край”, що зазнали сплеску популярності в національних середовищах Білорусі й України. Останнім часом живе за посвідкою в Одесі.

Як інформувала “Новинарня”, після закінчення голосування на президентських виборах 9 серпня в Мінську та інших містах Білорусі почалися мітинги та сутички противників чинного глави держави Олександра Лукашенка з міліцією.

10 серпня ЦВК оприлюднила перші результати виборів: за Лукашенка буцімто віддали свої голоси 80,23% виборців, за Світлану Тіхановську — 9,9%.
Противники Лукашенка заявляють про грубу фальсифікацію та підробку результатів голосування і показують, що на багатьох дільницях насправді перемогла Тіхановська.

Світлана Тіхановська подала в Центральну виборчу комісію скаргу з вимогою провести повторний підрахунок голосів, але під тиском виїхала до Литви.

Силовики застосовують світлошумові гранати, кийки, сльозогінний газ, по-звірячому б’ють громадян кийками. З боку протестувальників – сотні поранених. Опозиціонери використовують “коктейлі Молотова”, спрямовані салютні установки, будують барикади й намагаються відбивати в міліції затриманих.
Відомо вже про двох загиблих громадян. Число затриманих сягає семи тисяч.

10 серпня на великому заводі БМЗ у Гомельській області почався страйк через результати виборів. Протестувальники ініціювали загальнонаціональний страйк. До нього приєднуються деякі підприємства, ринки тощо.

Читайте також:
У Білорусі кількість затриманих під час протестів наближається до 7 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна