Зеленський із дружиною й Міхалком провідали поранених бійців у шпиталі

 

У День Незалежності України, 24 серпня, президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою та супроводжуючими особами відвідали в Києві поранених військових у НВМКЦ “Головний військовий клінічний госпіталь”.

Про це повідомила пресслужба Банкової.

Візит до головного військового шпиталю відбувся після неоднозначного офіційного святкування Дня Незалежності за участі президента на Софійській площі із російськомовними номерами поп-виконавців.

“Вдячні вам за службу. Потужні, сміливі хлопці, бороните нашу країну. Ви ризикуєте найціннішим – здоров’ям і життям. Хлопці, бажаю одужання, а рідним – тримайтеся. Вітаю з Днем Незалежності”, – сказав Зеленський.

Медики розповіли про стан військових, які отримали важкі поранення на Донбасі, та про їхнє лікування.

Дружина пораненого військовослужбовця Людмила Ворон подякувала лікарям за роботу та професіоналізм.

“Сила мужності в чоловіка така, що я просто заряджаюся. Важко, але мушу триматись. Персонал і госпіталь – низько вклоняюсь кожному”, – цитує Людмилу Ворон пресслужба РП.

Разом із Зеленським до поранених прийшов білоруський музикант Сергій Міхалок, нагороджений цього дня званням “заслужений артист України”. Співак із гуртом “Ляпіс 98” виконали композицію “Воины света” та вручили подарунки.

“Ми написали пісню, яка стала неофіційним гімном Майдану. В Україні сьогодні День Незалежності, а в нашій країні зараз люди теж борються і співають такі ж пісні. Сподіваємося, що ви всі одужаєте. І ви будете жити, як і ми, у мирній прекрасній країні”, – сказав Сергій Міхалок.

Президент України вручив військовим державні нагороди.

Володимир та Олена Зеленські також оглянули діагностичні відділення хірургічного корпусу, відділення ендоскопічної діагностики та малоінвазивної хірургії, відділення рентген-кардіоваскулярної хірургії та ознайомилися з планами щодо будівництва нового корпусу госпіталю.

Читайте також:
Зеленський похвалив Кравчука і Фокіна в ТКГ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна