На День Незалежності Зеленський відзначив званнями Героїв України загиблого морпіха, конструктора і пісняра

 

З нагоди 29-ї річниці Незалежності України президент Володимир Зеленський під час урочистостей на Софійській площі вручив високі державні нагороди, почесні звання та медалі військовослужбовцям, рятувальникам, правоохоронцям, медикам, учителям, науковцям, спортсменам, артистам, видатним діячам культури та мистецтва.

Як повідомляє пресслужба офісу президента, за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові почесне звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” посмертно посмертно присвоєно морського піхотинця прапорщику Вячеславу Кубраку.

Читайте також:
“У пам’ять про загиблого чоловіка”: матрос Анастасія Кубрак здобула право носити берет морпіха

Почесним званням Героя України з врученням ордена Держави за заслуги у зміцненні обороноздатності та промислового потенціалу України, розробку новітніх зразків озброєння президент відзначив генерального конструктора – гендиректора ДП “Державне Київське конструкторське бюро “Луч” Олега Коростельова, виробника ракет “Нептун”.

Звання Героя України з врученням ордена Держави за заслуги у збагаченні української культури та мистецтва, формуванні національної ідентичності, багаторічну плідну творчу діяльність отримав поет-пісняр драматург Юрій Рибчинський.

Серед інших, Володимир Зеленський надав звання заслуженого артиста України білоруському музиканту, співаку Сергію Міхалку, який не відгукується на протести у своїй країні.

Під час промови президент закликав цінувати й помічати працю та здобутки громадян України кожного дня, а не лише у свята чи тоді, коли суспільство стикається з тією чи іншою проблемою.

“Коли почалася російська анексія Криму та війна на сході, лише тоді ми стали дбати про власну армію та пишатися своїми військовими. Коли стався коронавірус, лише тоді ми почали думати про медицину, помічати працю та подвиг лікарів. Коли в Україні палав лісовий вогонь, лише тоді ми стали цінувати наших пожежників та рятувальників. Давайте почнемо помічати героїв серед нас і цінувати один одного просто зараз, а не колись. Не «лише тоді”, – сказав глава держави.

Водночас Зеленський зауважив, що сьогодні, у свято, “ми відзначимо нагородами тих, хто щодня примножує нашу незалежність”.

“Це наші лікарі, вчителі, промисловці, діячі науки, культури та спорту. І звичайно – це наші військові та захисники. Люди з великої літери, завдяки яким сьогодні ми стоїмо тут. Завдяки яким ми зберегли свою незалежність”, – зазначив президент.

Читайте також:
Марш захисників України у День Незалежності 2020: хто іде в “коробках”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна