На “5 питань від президента” дозволяють відповідати хоч десятки разів поспіль

 

Деякі “опитувачі”, які проводять біля виборчих дільниць так зване опитування “5 питань від президента”, дозволяють громадянам заповнювати “бланки” по кілька разів поспіль.

Про це повідомляє громадський рух “Чесно”.

Зокрема, такі випадки активісти зафіксували на Хмельниччині, в Києві, у Херсоні.

Зазначається, що в Херсоні учасники “опитування Зеленського” видають всім охочим скільки завгодно опитувальників та дозволяють їх забирати “на пам’ять”. Ніякої активності вони не проявляють і кажуть, що працюють за невеликі гроші, тому “не напрягаються”.

“На території школи 93 у Києві і виборчої дільниці стоїть людина в накидці з написом про питання від президента. Не представляється, каже, що волонтер, документів жодних не показує. Облік опитуваних не ведеться і кожен може проголосувати хоч кільканадцять разів…

У Хмельницькому чоловік, який проводив “опитування” від Зеленського, дозволив спостерігачеві ОПОРи Андрію Попику заповнити щонайменше сім “бланків”.

Попик оприлюднив у фейсбуці відповідне відео, на якому він один за одним заповнює опитувальник і кидає його у кошик.

“Усе, що треба знати про результати “опитування” під дільницями:

– можна я ще другий раз проголосую?

– давайте, зробите мені статистику…

Проголосував десь разів 7 (замучився рахувати), далі вже не було сил стримувати посмішку, хоча міг за весь мікрорайон проголосувати. Що збирається зрозуміти президент за результатами такого опитування?” – написав спостерігач.

На папірцях, які видають у рамках “опитування”, немає жодних вихідних даних чи порядкових/серійних номерів, тож проконтролювати їх кількість неможливо, повідомляють спостерігачі.

Читайте також:
“Опитування від Зеленського” проводять неповнолітні. ФОТО

Як інформувала “Новинарня“, за ініціативою президента України Володимира Зеленського 25 жовтня відбувається так зване “опитування громадян” щодо їхнього ставлення до деяких проблем розвитку суспільства.

13 жовтня президент Зеленський у відеозверненні анонсував “всенародне опитування“, на якому українцям запропонують дати відповідь на п’ять питань. Він їх озвучував у різні дні почергово.

Перелік запитань виглядає так:

  1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  3. Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?
  4. Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях — для зменшення болю у важких хворих?
  5. Чи підтримуєте ви право України на використання безпекових гарантій визначених Будапештським меморандумом для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?

Проєкт курирує офіс президента. Біля виборчих дільниць перебувають “волонтери” в білих манішках із картонними урнами з анкетами, схожими на бюлетені. Вони не мають партійної символіки. На запитання журналістів ці “волонтери” розповідають, що діють на підставі договорів, але не кажуть, яку соціологічну компанію представляють.

За висновком експертів, цей проєкт має на меті підвищити явку прибічників Зеленського на вибори та поліпшити рейтинг його партії “Слуга народу”.
Президент Зеленський пояснив, що всенародне опитування в день виборів потрібне йому для того, щоб “почути думку народу”, а потім виносити певні пропозиції на розгляд депутатів Верховної Ради.

Як стало відомо, “опитування Зеленського” фінансує партія “Слуга народу”, але проводитимь його нібито якась соціологічна фірма. За підрахунками ГМ “Опора”, в масштабах країни воно має обійтися в більш як 100 млн грн.

Надходила інформація про використання адмінресурсу для проведення “опитування Зеленського”.

Його офіційним представником став один із редакторів “Кварталу 95” Артем Гагарін.

Читайте також:
У день виборів РОК проведе акцію #БойкотЗе, щоб скаржитись на опитування Зеленського

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна