У день виборів РОК проведе акцію #БойкотЗе, щоб скаржитись на опитування Зеленського

 

У день місцевих виборів, 25 жовтня, Рух опору капітуляції проводить всеукраїнський захід #БойкотЗе.

“В рамках акції будуть діяти мобільні групи (автомобільні екіпажі), які виявлятимуть осіб, що проводять опитування для Зеленського, і складатимуть на них скарги у відповідні інстанції”, – розповіли “Новинарні” в пресслужбі РОК.

“#БойкотЗе: зупинимо незаконне опитування. Зе-опитування – це злочин. Це – зловживання повноваженнями президента. Це – порушення виборчого права. Це – “пробник” медведчуківського “референдуму” за федералізацію. Ми повинні зупинити цей злочин і не допустити просування капітулянтської політики в країні”, – заявляє РОК.

Організатори акції #БойкотЗе в день виборів закликають усіх охочих робити фото- та відеофіксацію осіб, які проводитимуть “опитування Зеленського, та писати на них скарги у виборчі комісії й поліцію. У Русі опору капітуляції вважають, що дії осіб, які проводять таке опитування, “безпосередньо суперечать вимогам щодо обмежень передвиборної агітації, визначених ч. 14 ст. 57 Виборчого кодексу України, (…) у день голосування та можуть істотно вплинути на результати голосування”.

Відтак РОК надає всім охочим шаблони відповідних скарг у ДВК та поліцію.

Також Рух опору капітуляції закликає долучитися до одного з чатів РОК та скидати туди інформацію про акцію #БойкотЗе.

“Зе-агітаторам в коректній формі поясніть, що вони порушують закон, але ні у якому випадку не застосовуйте до них агресію!” – ідеться в інструкції.

Читайте також:
“Адмінресурс у чистому вигляді”: в Запоріжжі на “опитування Зеленського” працює обласний центр молоді. ФОТО

За добу до початку опитування Зеленського досі не відомо, хто його проводить

Як інформувала “Новинарня“, 13 жовтня президент Володимир Зеленський у відеозверненні анонсував проведення у день місцевих виборів 25 жовтня “всенародного опитування“, на якому українцям запропонують дати відповідь на п’ять питань. Він їх озвучив почергово.

Проєкт курирує офіс президента. Згідно з анонсами, ідеться про те, що біля виборчих дільниць громадян чекатимуть “волонтери” з анкетами, схожими на бюлетені.

Перелік запитань виглядає так:

1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
3. Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?
4. Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях — для зменшення болю у важких хворих?
5. Чи підтримуєте ви право України на використання безпекових гарантій визначених Будапештським меморандумом для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?

За висновком експертів, цей проєкт має на меті підвищити явку прибічників Зеленського на вибори та поліпшити рейтинг його партії “Слуга народу”.
Президент Зеленський пояснив, що всенародне опитування в день виборів потрібне йому для того, щоб “почути думку народу”, а потім виносити певні пропозиції на розгляд депутатів Верховної Ради.

Згодом стало відомо, що “опитування Зеленського” профінансує партія “Слуга народу”, але проводитиме його неназвана соціологічна фірма. За підрахунками ГМ “Опора”, в масштабах країни воно має обійтися в більш як 100 млн грн.
Станом на 24 жовтня досі не відомо, хто саме проводитиме опитування.

В ОП зазначають, що особи, які проводять опитування, не матимуть на собі партійної агітації та запитуватимуть виборців уже після того, як ті іпроголосують.

Центральна виборча комісія призначила на неділю, 25 жовтня, вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад, а також сільських, селищних та міських голів, які відбудуться вперше після скорочення кількості адміністративних районів.

Читайте також:
В’ятрович заявив у поліцію на опитування Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна