“Опитування від Зеленського” проводять неповнолітні. ФОТО

 

До проведення так званого опитування “5 запитань від президента” залучають неповнолітніх.

Про це повідомляють у соцмережах користувачі з різних регіонів.

Зокрема, фото підлітка у формі опитувача “5 запитань” опублікувала народна депутатка від партії “Євросолідарність” Ірина Геращенко.

“Костопіль, Рівненська область. Дитині 14 років! Залучена до псевдоопитування Зеленського”, – наголосила Геращенко, звернувшись до Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денисової та дитячого омбудсмена Миколи Кулеби з вимогою негайно дати правову оцінку цій ситуації. Також вона закликала  “припинити цю ганьбу” дружину президента Олену Зеленську.

Відео з “очевидно неповнолітніми” опитувальниками біля виборчих дільниць опублікував також колега Геращенко по фракції, народний депутат Володимир В’ятрович.

Про “геть дитину”, яка проводила “опитування” від президента в Одесі, повідомив також активіст Сергій Стерненко.

Журналістка Яна Супоровська теж помітила біля своєї виборчої дільниці двох “опитувачок”, які зізналися, що їм по 16 років.

“Ну що, на нашій дільниці діти проводять опитування президента. Їм нема 18! Повідомила поліцію. Дівчата кажуть, їм у інстаграмі замовили”, – написала журналістка у твітері.

У коментарях до фото дітей у формі “5 запитань” виставляють й інші користувачі.

Водночас деякі з таких надто юних опитувачів на запитання про їхній вік переконують, що їм уже виповнилося 18.

Читайте також:
“Адмінресурс у чистому вигляді”: в Запоріжжі на “опитування Зеленського” працює обласний центр молоді. ФОТО

Як інформувала “Новинарня“, за ініціативою президента України Володимира Зеленського 25 жовтня відбувається так зване “опитування громадян” щодо їхнього ставлення до деяких проблем розвитку суспільства.

13 жовтня президент Зеленський у відеозверненні анонсував “всенародне опитування“, на якому українцям запропонують дати відповідь на п’ять питань. Він їх озвучував у різні дні почергово.

Перелік запитань виглядає так:

  1. Чи підтримуєте ви ідею довічного ув’язнення за корупцію в особливо великих розмірах?
  2. Чи підтримуєте ви створення вільної економічної зони на території Донецької та Луганської областей?
  3. Чи підтримуєте ви скорочення кількості народних депутатів до 300?
  4. Чи підтримуєте ви легалізацію канабісу в медичних цілях — для зменшення болю у важких хворих?
  5. Чи підтримуєте ви право України на використання безпекових гарантій визначених Будапештським меморандумом для відновлення її державного суверенітету й територіальної цілісності?

Проєкт курирує офіс президента. Біля виборчих дільниць перебувають “волонтери” в білих манішках із картонними урнами з анкетами, схожими на бюлетені. Вони не мають партійної символіки. На запитання журналістів ці “волонтери” розповідають, що діють на підставі договорів, але не кажуть, яку соціологічну компанію представляють.

За висновком експертів, цей проєкт має на меті підвищити явку прибічників Зеленського на вибори та поліпшити рейтинг його партії “Слуга народу”.
Президент Зеленський пояснив, що всенародне опитування в день виборів потрібне йому для того, щоб “почути думку народу”, а потім виносити певні пропозиції на розгляд депутатів Верховної Ради.

Як стало відомо, “опитування Зеленського” фінансує партія “Слуга народу”, але проводитимь його нібито якась соціологічна фірма. За підрахунками ГМ “Опора”, в масштабах країни воно має обійтися в більш як 100 млн грн.

Надходила інформація про використання адмінресурсу для проведення “опитування Зеленського”.

Його офіційним представником став один із редакторів “Кварталу 95” Артем Гагарін.

Читайте також:
У день виборів РОК проведе акцію #БойкотЗе, щоб скаржитись на опитування Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна