Катастрофа Ан-26: відсторонений начальник ХНУПС генерал Турінський

 

Начальника Харківського національного університету Повітряних сил Олександр Турінський відсторонений від посади після катастрофи навчального Ан-26 із курсантами.

Про це 23 жовтня повідомив у своєму Telegram-каналі голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

“Генерал-майора Олександра Турінського відсторонено від виконання обов’язків начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба наказом Міністра оборони України”, – написав Кучер.

За його словами, Турінського усунули, поки не буде встановлено всі обставини і причини катастрофи Ан-26.

Це рішення ухвалено після того, як голова урядової комісії, віцепрем’єр Уруський назвав причини катастрофи Ан-26 на Харківщині, серед яких і технічні несправності літака, і порушення в польотах.

Читайте також:
Катастрофа під Чугуєвом: Зеленський нагородив медалями “За військову службу” екіпаж Ан-26 і курсантів, що були на борту

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 25 вересня 2020 року, близько 20:45, при виконанні планового навчального польоту  біля міста Чугуїв під час заходу на посадку сталася катастрофа літака Ан-26Ш зі складу навчальної авіаційної бригади Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. На борту перебували сім членів екіпажу, включно з офіцерами, та 20 курсантів ХНУПС.

Літак розбився поруч з автодорогою та загорівся, 26 людей загинули.

При цьому двоє курсантів встигли вибратися з палаючого літака. Одного з них – В’ячеслава Золочевського – у стані середньої тяжкості доправили у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (Харків). Загрози його життю немає, він одужує.

Другого курсанта, який отримав опіки близько 90% поверхні тіла, намагалися врятувати медики опікового центру Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Проте вранці 26 вересня він помер.

Державну комісію з розслідування причин катастрофи очолив віцепрем’єр-міністр Олег Уруський, заступник голови – міністр оборони Андрій Таран.

За фактом падіння літака ДБР розпочало кримінальне провадження про порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу й тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Читайте також:
У Харкові попрощалися із загиблими в катастрофі Ан-26 під Чугуєвом. ФОТО, ВІДЕО

На Харківщині посмертно нагородили членів екіпажу літака Ан-26Ш

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна