У Харкові попрощалися із загиблими в катастрофі Ан-26 під Чугуєвом. ФОТО, ВІДЕО

 

У Харкові на площі Свободи у вівторок, 6 жовтня, пройшла церемонія прощання із загиблими 25 вересня в авіакатастрофі під Чугуєвом офіцерами та курсантами Національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба.

Як передає “Новинарня“, на церемонії, яка розпочалася о 10:00, був присутній президент України Володимир Зеленський із дружиною Оленою Зеленською.

Окрім рідних, на площу Свободи прийшли друзі, викладачі, вчителі загиблих, представники влади. Територію оточили кордоном військових і правоохоронців.

Президент Володимир Зеленський із дружиною Оленою Зеленською

Труни зі загиблими пронесли через площу до спеціальних місць, озвучивши ім’я кожного офіцера та курсанта.

О 10:35 над площею Свободи пролетів літак Іл-76 та винищувачі Су.

Прощання катастрофа під Чугуєвом Прощання катастрофа під Чугуєвом Прощання катастрофа під Чугуєвом
<
>

Під час хвилини мовчання наживо показали курсантів військових вишів з інших міст, в тому числі Львова, Борисполя.

Сьогодні тіла загиблих автобусами та гвинтокрилами доправлять до населених пунктів, де вони будуть поховані.

6 жовтня трьох членів екіпажу – Богдана Кишеню, Ашрафа Мсуя, Євгенія Іванова — поховають на Преображенському кладовищі в Чугуєві, повідомляє “Суспільне”.

У Харкові поховають Олексія Остапенка та Олега Широчука (кладовище №18), Дмитра Добрелю (кладовище №8, кремація), Артема Дудлу (кладовище №17).

З Дмитром Андрущенком прощатимуться 6 жовтня на Богодухівщині (с. Крисіно). 7 жовтня у Куп’янську поховають Руслана Шеремета.

Читайте також:
Катастрофа під Чугуєвом: Повітряні сили показали схему руху Ан-26Ш та ще одного літака, який зміг приземлитися

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 25 вересня 2020 року, близько 20:45, при виконанні планового навчального польоту  біля міста Чугуїв під час заходу на посадку сталася катастрофа літака Ан-26Ш зі складу навчальної авіаційної бригади Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. На борту перебували сім членів екіпажу, включно з офіцерами, та 20 курсантів ХНУПС.

Літак розбився поруч з автодорогою та загорівся, 26 людей загинули.

При цьому двоє курсантів встигли вибратися з палаючого літака. Одного з них – В’ячеслава Золочевського – у стані середньої тяжкості доправили у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (Харків). Загрози його життю немає, він одужує.

Другого курсанта, який отримав опіки близько 90% поверхні тіла, намагалися врятувати медики опікового центру Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Проте вранці 26 вересня він помер.

Державну комісію з розслідування причин катастрофи очолив віцепрем’єр-міністр Олег Уруський, заступник голови – міністр оборони Андрій Таран.

За фактом падіння літака ДБР розпочало кримінальне провадження про порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу й тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Читайте також:
Родини загиблих у катастрофі Ан-26 отримають виплати на рівні компенсацій сім’ям полеглих на Донбасі – більш як 1,5 млн


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.