Балуха виписали з лікарні швидкої допомоги

 

Громадського активіста, колишнього політв’язня Кремля Володимира Балуха, госпіталізованого 8 вересня у тяжкому стані після побиття, виписали з лікарні.

Про це в четвер, 22 жовтня, повідомила волонтерка Наталія Лютікова  у фейсбуці.

“Володимира виписали з лікарні швидкої допомоги, завершився страшний етап болю й невідомості. Новий день Володя почне з реабілітації та підготовки до відновлення. Найближчі місяці його чекає багато вправ, професійне лікування в одній з найкращих клінік країни, і, я впевнена, повне одужання”, – зазначила Лютікова.

Як писала “Новинарня“, невідомі побили громадського активіста Володимира Балуха в ніч із 7 на 8 вересня в Києві у Гідропарку. Балух був там після зустрічі з іншими колишніми політв’язнями на річницю їхнього звільнення.
Колеги розповідали про суперечку з приводу української мови, яка виникала в Балуха з іншою компанією.

Пограбованого Володимира із важкою черепно-мозковою травмою виявили тільки близько 11-ї години наступного дня. Балуху робили операцію на голові, після чого він перебуває в реанімації, був підключений до апарату ШВЛ.

Слідчий відділ Дніпровського управління поліції Києва за фактом побиття Балуха розпочав кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

10 вересня активісти “Європейської солідарності” провели біля будівлі Міністерства внутрішніх справ акцію “Хто підняв руку на Балуха?”. “ЄС” вимагає від правоохоронців негайного провести розслідування і назвати імена замовників та виконавців нападу на свого соратника, заявляючи, що напад на нього не був побутовим конфліктом.

Співголова фракції “ЄС” Ірина Геращенко повідомляла, що партія планувала зробити Володимира Балуха першим номером списку на виборах до Київської облради, але тепер це неможливо.

18 вересня глава МВС Арсен Аваков заявив, що поліція затримала чоловіка 1988 р.н., який побив Балуха в Гідропарку біля ресторану “Едем” і втік.
За версією слідства, між потерпілим та підозрюваним виник словесний конфлікт. Чоловік завдав Балуху удар ногою в спину, внаслідок чого той упав на бетонне покриття пішохідної доріжки, вдарившись головою.
Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Раніше Володимир Балух був фермером у Криму. В 2016-2019 роках він був ув’язнений у кримських СІЗО та російських тюрмах, обвинувачений і засуджений за політичними мотивами (початково – через український прапор над хатою), тривалий час голодував на знак протесту. 7 вересня 2019 року Балуха звільнили за “обміном”, відтоді він живе в Києві.

Читайте також:
Балух читає, ходить та намагається розгадувати кросворди, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.