У Києві на День Незалежності в 2021 році проведуть військовий парад

 

До тридцятиріччя незалежності України – 24 серпня 2021 року – на Хрещатику та Майдані Незалежності у Києві відбудеться парад військ.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в указі президента Володимира Зеленського, опублікованому на офіційній інтернет-сторінці глави держави в середу, 21 жовтня.

Організацію та проведення військового параду до 30-ї річниці незалежності поклали на Кабінет Міністрів України.

Також 24 серпня наступного року відбудуться урочистості за участі представників органів державної влади та місцевого самоврядування, іноземних держав, міжнародних організацій, духовенства та громадськості.

Планується покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків, місць поховань видатних українських діячів, борців за незалежність України, учасників війни на Донбасі.

Указом також передбачено, що 23 серпня в містах України відбудеться святкування Дня державного прапора.

Нагадаємо, в Україні військовий парад 24 серпня не проводився вже два роки.
У 2020-му офіційне святкування Дня Незалежності пройшло у форматі концерту  “Пісенна історія сучасної України”, влаштованому на Софійській площі.
Також 24 серпня цього року в столиці відбувся великий Марш захисників України, організований Рухом ветеранів України та фондом “Повернись живим”.
Минулоріч 9 липня президент Володимир Зеленський також офіційно заявив, що військового параду на День Незалежності в 2019 році не буде. Гроші, які могли бути виділені на проведення військового параду, обіяли перерахувати українським військовим. Натомість на Майдані відбулася інша масштабна акція із залученням поп-зірок, почесної варти тощо.

Читайте також:
“На противагу Зе”: Марш захисників як приклад самоорганізації і носій українських цінностей. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна