За дотримання “режиму тиші” військові в ООС вже отримали майже 298 млн грн, – Таран

 

Майже 298 мільйонів гривень нової додаткової винагороди вже виплачено військовослужбовцям, що стримують збройну агресію Росії в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Про це в п’ятницю, 16 жовтня, повідомив міністр оборони Андрій Таран.

Нову винагороду запроваджено вперше за час особливого періоду, нагадують в оборонному відомстві.

Вона здійснюється додатково до всіх виплат, належних військовослужбовцям Збройних сил України та Державної спеціальної служби транспорту, які стримують збройну агресію Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Першим траншем встановленої винагороди, а саме за період з 27 липня по кінець серпня, виплачено майже 298 мільйонів гривень.

“Необхідними коштами для регулярної виплати вказаної винагороди на поточний 2020-й рік Міноборони забезпечене. Працюємо, щоб відповідні суми на ці додаткові винагороди були передбачені у бюджеті оборонного відомства і на наступний, 2021-й рік”, – цитує міністра його пресслужба.

При цьому сума коштів, невиплачених у результаті обліку порушень, склала лише близько 2% від загального обсягу.

Передусім, йдеться про встановлені рішеннями суду адміністративні порушення та різного роду стягнення за порушення дисципліни, оголошених наказом командира.

У МОУ нагадали, що умови виплати винагороди визначені Міноборони з урахуванням позиції керівництва операції Об’єднаних сил та Генерального штабу, а також існуючої практики реалізації заходів із забезпечення національної безпеки і оборони Збройними силами України. Зокрема, аналогічний порядок застосовується при виплаті військовослужбовцям грошового забезпечення за відповідний місяць, зокрема, “розмір премії військовослужбовця за результатами діяльності за місяць встановлюється залежно від наявності у нього оголошених наказом командира дисциплінарних стягнень за порушення дисципліни”.

Читайте також:
У Міноборони “уточнюють деталі” наказу 303 про штрафи вогонь у відповідь і “невиправдані бойові втрати”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна