Швейцарія запровадила санкції проти десятків білоруських чиновників

 

Швейцарія розширила перелік білорусів, щодо яких запроваджені санкції.

Про це в середу, 14 жовтня, інформує “Європейська правда” з посиланням на сайт Федеральної ради Швейцарії.

“12 жовтня 2020 року Федеральний департамент економіки вніс зміни до списку осіб у додатку до постанови Про заходи щодо Білорусі. У додаток було додано 40 осіб. Ці заходи набирають чинності о 18:00 годині 13 жовтня 2020 року”, – йдеться у повідомленні.

Вперше Швейцарія запровадила санкції у зв’язку зі зневагою до верховенства права на президентських виборах у березні 2006 року і серйозними порушеннями прав людини.

Так, 28 червня 2006 року Федеральна рада ухвалила рішення про застосування примусових заходів щодо Білорусі і видала відповідну постанову. Таким чином, Швейцарія приєдналася до санкцій, які Європейський союз ввів щодо Білорусі 18 травня 2006 року.

Нагадаємо, 2 жовтня Європейський Союз офіційно ввів санкції проти 40 чиновників Білорусі, проте в санкційному списку не було прізвища Лукашенка.

ЄС тоді вирішив не карати персонально Олександра Лукашенка за фальсифікацію виборів і придушення протестів, щоби зберегти можливість врегулювання політичної кризи шляхом діалогу.

12 жовтня Рада ЄС ухвалила принципове рішення про те, що санкції будуть запроваджені також особисто проти Олександра Лукашенка.

Читайте також:
Тіхановська висунула Лукашенкові “народний ультиматум”

Велика Британія та Канада ввели санкції проти режиму Лукашенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна