Командувач ССО генерал Галаган також десантувався з американського конвертоплана Osprey

 

Нещодавно призначений командувачем Сил спецоперацій ЗСУ генерал-майор Григорій Галаган здійснив перший після поранення в зоні АТО/ООС і подальшої реабілітації стрибок з парашутом з американського конвертоплана Osprey.

Десантувався командувач окремого роду ЗСУ під час стратегічних командно-штабних навчань “Об’єднані зусилля-2020”, коли підрозділи ССО України і США виконували завдання разом.

У коментарі журналістам “Радіо Свобода” генерал проаналізував функціональність американських конвертопланів для роботи спецпризначенців. З його слів,
відгуки й враження лише позитивні.

“Osprey CV-22 – той самий універсальний засіб транспортування, який здатний доставити воїнів до місця виконання завдання і за необхідності здійснити евакуацію. Враховуючи специфіку роботи підрозділів спеціального призначення, він дозволяє перекидати сили швидкого реагування на великі відстані при наднизьких висотах”, – сказав Галаган.

Іще одним корисним досвідом під час нещодавніх міжнародних навчань, зі слів генерала, було десантування груп у різних точках незнайомої місцевості у різні способи – в тому числі використовувався так званий “rappelling” (швидкий спуск на мотузці). При цьому групи взаємодіяли між собою і наприкінці в заданій точці виконували спільне завдання.

“Зауважу, що на території України двосторонні навчання повітряно-тактичної групи Сил спеціальних операцій Збройних Сил США в Європі з відпрацюванням спільних завдань із підрозділами ССО ЗСУ проводилися вперше. Для нас це можливість закріпити взаємосумісність з силами і засобами НАТО”, – додав командувач ССО.

Як інформувала “Новинарня“, 25 серпня новим командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України президент Зеленський призначив генерал-майора Григорія Галагана, який донедавна служив в СБУ.
26 серпня начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук представив особовому складу командувача ССО генерал-майора Григорія Галагана.

Читайте також:
У Львівській області спецпризначенці ССО ЗСУ і США десантувалися з унікальних конвертопланів Osprey. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна