У Дніпрі вшанували пам’ять загиблих героїв російсько-української війни. ФОТО

 

Напередодні Дня захисника України, який відзначають 14 жовтня, на Краснопільському цвинтарі Дніпра відбулося вшанування пам’яті загиблих героїв російсько-української війни.

Як передає “Новинарня“, в урочистостях узяли участь ветерани бойових дій на сході України, представники ОК ЗСУ “Схід”, Нацгвардії, ДСНС, Дніпропетровської обласної адміністрації, міської ради Дніпра тощо, а також родичі загиблих та інші небайдужі.

Панахиду за загиблими очолив архієпископ Дніпровський і Криворізький ПЦУ Симеон (Зінкевич).

“Було б добре, якби кожен політик – теперішній чи майбутній – приймав присягу на вірність громаді саме на цих могилах. І пам’ятав, що він обіцяє і кому”, – наголосив владика Симеон.

Краснопільський цвинтар – найбільший у регіоні некрополь загиблих під час російсько-української війни. Частина могил розташовані в мусульманському секторі.

При цьому серед поховань на цвинтарі досі залишається 106 могил, позначених як “Тимчасово невстановлений Захисник України”. Одинадцять могил родичі відмовляються визнати похованнями своїх близьких навіть попри збіги ДНК.

Анна Ємельяненко біля могили онука, Германа Абашина

Анна Ємельяненко біля могили онука, Германа АбашинаСеред тих, хто прийшов на вшанування пам’яті воїнів, – Анна Ємельяненко, бабуся учасника Іловайської операції, солдата Германа Абашина, яка його виховала. Військовослужбовець 93-ї бригади загинув 29 серпня 2014 року під час виходу сумнозвісним “зеленим коридором” з Іловайського котла. Спершу його поховали на Кушугумському кладовищі Запоріжжя як невідомого бійця. Лише через два роки після загибелі Германа ідентифікували за ДНК молодшої сестри і перепоховали у Дніпрі.

У вівторок, 13 жовтня, о 12:00 на площі перед Дніпровською облдержадміністрацією буде відкрито Поклонний Хрест на честь героїв війни з Російською Федерацією.

Організатори меморіальних заходів наголошують, що вони активно впроваджують до протоколу поняття війни з російською агресією, а не абстрактне “боротьба за територіальну цілісність України”.

Читайте також:
“За Україну помирати гонорово”: як запроваджується новий ритуал поховання воїнів ООС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна