За три дні роботи КПВВ “Станиця Луганська” лінію зіткнення перетнули понад п’ять тисяч людей

 

Упродовж трьох останніх діб пішохідний перехід контрольного пункту в’їзду – виїзду “Станиця Луганська” перетнуло понад 5100 громадян.

Про це в четвер, 8 жовтня, інформують у  пресцентрі штабу операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що КПВВ відновив роботу  з 9.00 години 5 жовтня.

Функціонує з 7.00 до 18.30.

Водночас, як наголосила помічник командира Луганського прикордонного загону підполковник Неля Доценко, пропускні операції на непідконтрольну Україні територію з безпекових міркувань припиняються вже о 18.00.

“Громадянам, які мають намір перетнути лінію розмежування вкотре нагадуємо, що важливо заздалегідь готувати необхідні документи, зокрема паспорт громадянина України та дозвіл фізичної особи. Крім того, громадяни повинні встановити додаток “Дій вдома” і добровільно пройти 14-денну самоізоляцію. Іноземцям для перетину лінії розмежування в обидва боки потрібно мати страховий поліс, який виданий страховою компанією на території України, покриватиме витрати на лікування від COVID і діяти впродовж усього періоду перебування на території України”, – підкреслила офіцер.

Наразі прикордонники продовжують моніторити ситуацію навколо КПВВ щодо вчасного виявлення і локалізації пожеж, аби силами і засобами ДСНС можна було негайно припинити поширення вогню на територію КПВВ.

Нагадаємо, пункт пропуску “Станиця Луганська” не працював з вечора 1 жовтня через лісову пожежу, яка перекинулася на КПВВ. Там згоріла частина гуманітарної інфраструктури пункту пропуску, інші модулі не постраждали.
У пресцентрі штабу ООС вранці 2 жовтня повідомили, що “можливість перетинати КПВВ буде відновлена після стабілізації ситуації”.

5 жовтня контрольний пункт в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” відновив роботу після масштабної лісової пожежі, яка перекинулася на КПВВ.

Як писала “Новинарня“, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникли масштабні лісові пожежі.
Ввечері 1 жовтня в офісі генпрокурора повідомили про 11 загиблих внаслідок пожеж, у ДСНС вранці 2 жовтня поінформували про дев’ятьох загиблих. Ще 17 – госпіталізовані, 150 осіб евакуювали. Вогнем пройдені понад 13 тисяч гектарів.
Найбільш складна ситуація – від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де пожежі набули загрозливого характеру для десятків населених пунктів.
За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила десять кримінальних проваджень.

У пресцентрі штабу ООС заявили, що масштабні лісові пожежі на Луганщині спричинені збройними провокаціями російських окупантів із застосуванням трасувальних куль.

В офісі генпрокурора опрацьовують чотири версії виникнення пожеж: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області; умисний підпал; самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов та необережне поводження з вогнем.

Читайте також:
За фактами пожеж на Луганщині відкрили ще три кримінальні провадження, – Шмигаль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна