За фактами пожеж на Луганщині відкрили ще три кримінальні провадження, – Шмигаль

 

За фактами пожеж на Луганщині поліція відкрила десять кримінальних проваджень.

Про це в п’ятницю, 2 жовтня, повідомив очільник уряду Денис Шмигаль, передає УНІАН.

“У зв’язку з пожежами на Луганщині порушено десять кримінальних проваджень станом на сьогодні. Стосовно причин пожеж, то вони будуть названі за результатами розслідувань”, – сказав прем’єр під час брифінгу в Луганській області.

За його словами, розглядають декілька версій причин виникнення пожеж.

“Це і можливі підпали, можливо злочинна діяльність, можливі специфічні наслідки сильного вітру, коли дерева торкають ліній електропередач”, – додав прем’єр.

Прем’єр Шмигаль вирушає на Луганщину, 2 жовтня 2020 року. Скріншот із відео

Разом із головою ДСНС Миколою Чечоткіним, першим заступником міністра МВС Сергієм Яровим і головою Держлісагентства Василем Кузьовичем очільник уряду прибув сьогодні на Луганщину, щоби “оцінити масштаб пожеж і скоординувати процес подолання наслідків стихійного лиха”.

Як писала “Новинарня“, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникли масштабні лісові пожежі.
Ввечері 1 жовтня в офісі генпрокурора повідомили про 11 загиблих внаслідок пожеж, у ДСНС вранці 2 жовтня поінформували про дев’ятьох загиблих. Ще 17 – госпіталізовані, 150 осіб евакуювали. Вогнем пройдені понад 13 тисяч гектарів.
Найбільш складна ситуація – від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де пожежі набули загрозливого характеру для десятків населених пунктів.
За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила десять кримінальних проваджень.

У пресцентрі штабу ООС заявили, що масштабні лісові пожежі на Луганщині спричинені збройними провокаціями російських окупантів із застосуванням трасувальних куль.

В офісі генпрокурора опрацьовують чотири версії виникнення пожеж: обстріли незаконними збройними формуваннями з непідконтрольної органам державної влади території Луганської області; умисний підпал; самозагоряння трави та лісу внаслідок погодних умов та необережне поводження з вогнем.

Читайте також:
Шмигаль: Гроші на подолання наслідків пожеж на Луганщині виділять з резервного фонду

Пожежі на Луганщині: вогонь поширився до КПВВ “Станиця Луганська”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна