Шмигаль: Гроші на подолання наслідків пожеж на Луганщині виділять з резервного фонду

 

Кабінет Міністрів України виділить кошти з резервного фонду державного бюджету для допомоги постраждалим та подолання наслідків пожеж на Луганщині.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у четвер, 1 жовтня, в телеграмі.

“Уряд виділить кошти з резервного фонду державного бюджету для допомоги постраждалим і подолання наслідків пожеж в Луганській області. Сума збитків ще встановлюється. Очікуємо оперативних розрахунків від Луганської обласної військово-цивільної адміністрації та ДСНС. Зараз важливо якнайшвидше допомогти людям”, – наголосив Шмигаль.

За його словами, на місці в цілодобовому режимі працюють рятувальники та особисто голова ДСНС Микола Чечоткін.

Для оперативної взаємодії з урядом на місце за дорученням прем’єра терміново вилетіла урядова команда в складі першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, першого заступника міністра реінтеграції Ростислава Замлинського та голови Держлісагентства Василя Кузьовича.

“Ситуацію щодо гасіння лісової пожежі в Луганській області сьогодні розгляне комісія ТЕБ і НС”, – додав Шмигаль.

Як писала “Новинарня“, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникли масштабні лісові пожежі (шість великих осередків). Станом на ранок 1 жовтня, п’ятеро людей загинули, ще десятеро – госпіталізовані. Близько 120 осіб евакуювали.
Найбільш складна ситуація – від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів.
Орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить близько 9,3 тис. гектарів. До гасіння залучили понад 1200 людей на більше 200 одиниць техніки.
За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила сім кримінальних проваджень.

У пресцентрі штабу ООС заявили, що масштабні лісові пожежі на Луганщині спричинені збройними провокаціями російських окупантів із застосуванням трасуючих куль.

Читайте також:
В останній день вересня ворог на фронті влаштував 11 обстрілів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна