На Луганщині в пожежах загинули п’ятеро людей

оновлено

На Луганщині в пожежах, що виникли ввечері середи, 30 вересня, загинули п’ятеро людей, ще десятеро потерпілих госпіталізовані.

Про це в середу, 1 жовтня, повідомляє пресслужба МВС.

Серед загиблих – четверо цивільних громадян і один працівник лісгоспу. Раніше в ДСНС повідомляли про чотирьох постраждалих.

“На території Луганської області триває гасіння лісових пожеж у Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах, де через сильні пориви вітру відбулося поширення вогню. Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування від Станиці-Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів”, – інформує пресслужба ДСНС.

За попередніми оцінками  рятувальників, орієнтовна площа пройдена вогнем складає близько 9,3 тис. гектарів на шести осередках. 

Станом на ранок четверга, 1 жовтня, надзвичайники на околиці Сєверодонецька гасять пожежі на складі побутової хімії та лакофарбових виробів та на заводі антисептиків.

“На заводі зберігається близько 30 тонн спирту”, – зазначили у ДСНС.

Зараз розповсюдження вогню в сторону Сєверодонецька немає.

Всього до гасіння залучено понад 1 200 чоловік та більше 200 одиниць техніки. Координацію дій сил на місці пожежі здійснює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова у фейсбуці повідомила, що за фактами масштабних пожеж на Луганщині порушили кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки). Тривають невідкладні слідчі дії.

Читайте також:
Пожежі на Луганщині спричинили ворожі обстріли трасуючими кулями, – ОС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна