У Станиці Луганській внаслідок пожежі детонують боєприпаси на вулиці, яку в 2014-2016 роках обстрілювали бойовики

 

Пожежі в Луганській області досягли населеного пункту Станиця Луганська на лінії розмежування. Там горять майже всі будинки на вулиці Донецькій.

Про це в четвер, 1 жовтня, повідомила пресслужба Станично-Луганської РДА.

“Гасіння пожеж ускладнюється тим, що протягом 2014-2016 років ця вулиця дуже щільно обстрілювалась бойовиками, внаслідок чого там залишилось багато вибухонебезпечних предметів, які зараз детонують через високу температуру, чим загрожують життю рятувальників та людей, які знаходяться поруч”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що потужними поривами вітру полум’я перекидає через залізничний насип до вулиці Лебединського.

За інформацією ДСНС, станом на 14:00 1 жовтня загальна площа, пройдена вогнем на Луганщині, становить понад 11 тис. га, в населених пунктах вогнем пошкоджено понад 250 будівель.

Найскладніша ситуація – в осередку поблизу Трьохізбенки (Новоайдарський район), де внаслідок сильного вітру (20 м/с) вогонь по лісовим масивам поширився до Сєверодонецька.

Читайте також:
Кількість жертв пожеж на Луганщині зросла до дев’яти

Як писала “Новинарня“, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникли масштабні лісові пожежі (шість великих осередків). Станом на полудень 1 жовтня, дев’ятеро людей загинули, ще 14 – госпіталізовані. Близько 120 осіб евакуювали.
Найбільш складна ситуація – від Станиці Луганської до Сєвєродонецька, де пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів.
Орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить близько 9,3 тис. гектарів. До гасіння залучили понад 1200 людей на більше 200 одиниць техніки.
За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила сім кримінальних проваджень.

У пресцентрі штабу ООС заявили, що масштабні лісові пожежі на Луганщині спричинені збройними провокаціями російських окупантів із застосуванням трасуючих куль.

Читайте також:
Шмигаль: Гроші на подолання наслідків пожеж на Луганщині виділять з резервного фонду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна