Кулеба: Ми не заперечуватимемо, якщо британські десантники залишаться в Україні

 

Україна не проти, щоб навчання за участі британських військових проводилися частіше та не проти, якщо вони залишаться в Україні.

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в інтерв’ю ВВС, яке опубліковане у вівторок, 6 жовтня.

“Ми не проти (щоб навчання за участі британських військових проводилися частіше, особливо – у південних регіонах України, – ред.). Якщо вони там десантуються і залишаться, ми теж не будемо заперечувати. З першого дня російської агресії Британія була поруч і надавала практичну підтримку, і не лише у військовому плані”, – зазначив він.

За його словами, в України і Британії була найтісніша взаємодія з питань боротьби з російською дезінформацією.

“Коли я був послом з особливих доручень із питань стратегічних комунікацій, найтісніша взаємодія з питань боротьби з російською дезінформацією у нас була саме з британськими партнерами. Не дарма саме британські десантники десантувалися. Це все результат дуже кропіткої та плідної роботи, яка не залежить від того, чи є Британія у “нормандському форматі”, – додав Кулеба.

Як інформувала “Новинарня“, у рамках стратегічних командно-штабних навчань “Об’єднані зусилля-2020” відбулися навчання воїнів-десантників України та Великої Британії “Спільні зусилля”.
Зокрема, спільно з підрозділами Десантно-штурмових військ Збройних сил України діяли військовослужбовці 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил Великої Британії в різних умовах обстановки під час етапів практичних дій.

19 вересня військові 16-ї десантно-штурмової бригади ЗС Сполученого Королівства, злетівши в Британії,  десантувалися в полі на Миколаївщині.

21 вересня десантники двох країн відпрацювали спільні тактичні дії підрозділів в лісостеповій зоні та умовах урбанізованої місцевості.

23 вересня поблизу села Львове Бериславського району на Херсонщині десантники України та Сполученого Королівства форсували Дніпро на “Козаках”. 

Читайте також:
Британський генерал похвалив українських десантників за спільне форсування Дніпра

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна