Британський генерал похвалив українських десантників за спільне форсування Дніпра

 

На Херсонщині відбулася церемонія закриття навчання “Спільні зусилля” за участю британських та українських десантників.

Про це в понеділок, 28 вересня, повідомляє пресцентр Командування Десатно-штурмових військ.

Зазначається, що урочисте шикування відбулося за участі особового складу Десантно-штурмових військ ЗСУ та 16-ї десантно-штурмової бригади ЗС Великої Британії.

Фото: пресцентр КДШВ

Розпочинаючи церемонію нагородження британських та українських десантників, командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк звернувся до особового складу та подякував військовим за пророблену роботу за останні 10 днів.

“Нерви та піт зробили нас міцнішими, більш навченими, досвідченими і готовими до відбиття російської агресії. Я впевнений, що завершення навчання, буде одним з наступних кроків співпраці між Україною та Об’єднаним королівством”, – сказав генерал Мойсюк.

У своїй промові командир 16-ї десантно-штурмової бригади Збройних сил Великої Британії бригадний генерал Джеймс Мартін відзначив, що британські десантники прибули в Україну як
професійні колеги.

“І 16-та десантно-штурмова бригада переконалася в особливому професіоналізмі Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Ми дуже вражені тим, як ви робите свою справу, починаючи від застосування Вами зразків озброєння до вмілих тактичних дій, уніформою, спорядженням та історіями кожного з ваших військовослужбовців”, – сказав Мартін.

Зі слів британського генерала, він дійшов до висновку, що між десантниками України та Британії “більше спільного, ніж відмінного”.

“Особливо наше спільне відчуття спільного виконання обов’язку та самопожертви. Ми багато навчилися від вас. А саме під час загальновійськової операції із форсування водної перешкоди.
Я хочу наголосити, що під час виконання цієї задачі Ви поєднали тактичну досконалість з почуттям любові до свободи. А ті, хто люблять свободу – завжди матимуть друзів в Об’єднаному королівстві. Повернуся до того, з чого починав: ми прибули сюди як Ваші професійні колеги, а повертаємося – як ваші друзі”, – наголосив він.

У пресслужбі КДШВ додали, що українським та британським воїнам-десантникам були вручені пам’ятні відзнаки та сувеніри.

Читайте також:
Українські і британські десантники на “Козаках” форсували Дніпро. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна