Американські дипломати пояснили, що буде за допомогу “агенту РФ Деркачу”

 

У Посольстві США в Україні надали роз’яснення щодо дії санкцій на бізнес-партнерів підсанкційної особи.

Ті, хто надають матеріальну підтримку підсанкційним особам чи організаціям, самі можуть стати об’єктом санкцій, йдеться в заяві, оприлюдненій у понеділок, 5 жовтня, на сайті дипустанови.

У посольстві нагадали, що 10 вересня Сполучені Штати запровадили санкції проти Андрія Деркача та “інших російських агентів” за спробу вплинути на виборчий процес у США: “Деркач підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами та вже понад десять років служить активним російським агентом, використовуючи маніпуляції та обман для спроби вплинути на вибори в США та деінде у світі”.

“Сьогодні ми хотіли би нагадати приватним особам і компаніям, що означають ці санкції. Іноді ми отримуємо запитання: “Якщо я часто веду бізнес із кимось, до кого застосовано санкції, чи слід мені непокоїтись?”. Відповідь: “Так”. Особи, які надають матеріальну підтримку підсанкційним особам та/або організаціям, можуть самі стати об’єктом санкцій. Крім того, відповідь на запитання: “Чи можуть санкції проти фізичної особи вплинути на бізнес, яким він або вона володіє?” – теж буде “так”. Юридичні особи, що належать заблокованій персоні, також можуть вважатися заблокованими”, – йдеться у повідомленні.

Майно та частки у власності такого суб’єкта господарювання блокуються незалежно від того, чи перелічено саме цю юрособу в додатку до Виконавчого розпорядження або іншим чином внесено до Списку спеціально призначених громадян та заблокованих осіб.

“Сполучені Штати залишатимуться пильними у своїх зусиллях підтримувати цілісність нашої демократії, та продовжуватимуть використовувати всі наявні у нас інструменти для протидії діяльності, подібній до або пов’язаній із діяльністю Андрія Деркача чи інших підсанкційних осіб”, – підсумували у посольстві.

Нагадаємо, 10 вересня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти позафракційного народного депутата України Андрія Деркача. Згідно з повідомленням міністерства, він є одним із чотирьох осіб, санкції проти яких запроваджують за втручання у виборчий процес у США.

У повідомленні не зазначалися причини, з яких Деркач потрапив до санкційного списку. Крім Деркача санкції запроваджено проти громадян РФ: Антона Андреєва, Дарії Асланової, та Артема Ліфшица.

Читайте також:
Деркач обіцяє показати “приголомшливі факти викриття” у відповідь на санкції США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна