Деркач обіцяє показати “приголомшливі факти викриття” у відповідь на санкції США

 

Народний депутат Верховної Ради Андрій Деркач, проти якого 10 вересня США ввели санкції, назвав це помстою і анонсував пресконференцію про нібито нові розслідування корупції в Америці.

Про це в п’ятницю, 11 вересня, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Помста представників демокорупції в особі Байдена, Кента і Квін. Помста є невід’ємною частиною їх регулярної діяльності проти українських слідчих, журналістів і експертів, які розкривають все більше нових міжнародних корупційних схем. Це помста мені, як представнику команди слідчих”, – вважає Деркач.

Він зазначив, що пресконференція відбудеться на початку наступного тижня, де він продемонструє “нові приголомшливі факти” про “викриття демокорупції”. За його словами, “цифри, документи і цікаві записи підтримують кожне слово, яке я озвучу”.

Також він зазначив, що ймовірно буде судитися з Міністерством фінансів США.

“Така інформація з Міністерства фінансів США відкриває можливість відстоювати мої інтереси в правовому полі – в суді. Вважаю, що перемога в даному випадку стане логічною відповіддю представникам ”Демокорупції” у моїй боротьбі за захист національних інтересів України”, – наголосив Деркач.

Раніше Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) визначило чотирьох пов’язаних з Росією осіб, серед них народного депутата України Андрія Деркача, причетних до спроб вплинути на виборчий процес у США, і ввело щодо них персональні санкції.

Нагадаємо, на пресконференції 19 травня колишній “регіонал”, а нині позафракційний нардеп Андрій Деркач заявив, що в оприлюднених ним аудіоматеріалах ідеться про факти “міжнародної корупції та держзраду на найвищому державному рівні”.

За словами депутата, записи, датовані 2015-2016 роками, він отримав від журналістів-розслідувачів, а робив їх особисто Петро Порошенко. Тодішній віцепрезидент США Байден і Порошенко обговорюють нібито отримання мільярда доларів для України в обмін на збереження схем енергетичної компанії Burisma, звільнення генпрокурора Віктора Шокіна, розкол коаліції у Верховній Раді, вплив США на фракцію “Самопоміч”, майбутні вибори та ін.
Деркач назвав ці фактом ознаками “зовнішнього управління Україною” – такий штамп використовує і російська пропаганда.

У партії Порошенка “Європейська солідарність” заявили, що оприлюднені Деркачем аудіофрагменти “сфабриковані заради дискредитації України і штучного її втягнення в американську виборчу кампанію”.
У Порошенка вважають, що одним із завдань нардепа Деркача сьогодні “є лобіювання інтересів олігарха Коломойського”, мовляв, “очевидно, “Приватбанк” – це винагорода за участь у цій російській провокації”.
У штабі Байдена плівки, де він нібито розмовляє з Порошенком, назвали відредагованою “діркою від бублика”.

Читайте також:
Контррозвідка США вважає дії Деркача втручанням РФ в американські вибори

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна