Президент запровадив в Україні День територіальної оборони

 

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким запровадив в Україні День територіальної оборони. 

Відповідний документ глава держави підписав у середу, 30 вересня.

“Враховуючи важливість територіальної оборони у забезпеченні обороноздатності та територіальної цілісності України, роль складових сектору безпеки й оборони та інших суб’єктів, що залучаються до виконання завдань територіальної оборони, а також з метою подальшого розвитку сучасних військових традицій глава держави запровадив День територіальної оборони України”, – йдеться в повідомленні пресслужби ОПУ.

Згідно з указом, він відзначатиметься щороку в першу неділю жовтня.

“Сьогодні наша надважлива мета – досягти миру на Донбасі та зберегти територіальну цілісність України. Ми говоримо про це на кожній зустрічі з нашими міжнародними партнерами. Також ми робимо й будемо робити все задля зміцнення обороноздатності України”, – сказав Зеленський.

Заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Сергій Кривонос назвав підписання такого указу “справді революційною подією”.  Указ Зеленського  – “визначальним”.

Як інформувала “Новинарня“, робота над законопроєктом про територіальну оборону завершена, він готовий до розгляду у Верховній Раді.
Зі слів секретаря РНБО Олексія Данілова, законопроєкт про територіальну оборону буде внесений на розгляд Верховної Ради у вересні-жовтні, а до кінця 2020 року його обов’язково ухвалять.

Читайте також:
Новий законопроєкт про тероборону: терміни, зброя, жінки і гроші

Генерал Коваль призначений відповідальним за тероборону України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна