Законопроєкт про тероборону готовий до розгляду в Раді, – Кривонос

 

Робота над законопроєктом про територіальну оборону завершена, він готовий до розгляду у Верховній Раді.

Про це в ефірі Суспільного 25 вересня розповів заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Сергій Кривонос.

“Залишилась одна робоча зустріч із групою, яка опрацьовувала цей законопроєкт, і керівництвом ЗСУ для того, щоб остаточно розставити всі крапки над “і”, – повідомив генерал Кривонос.

За його словами, зустріч із робочою групою має відбутися 29 вересня, на ній опрацюють низку технічних питань.

Раніше Кривонос повідомляв, що участь у розробці законопроєкту брали представники РНБО України, Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Міністерства внутрішніх справ України.

Створення системи територіальної оборони затверджене рішенням РНБО “Про Стратегію національної безпеки України” від 14 вересня 2020 року. Відповідно до нього, одним із пріоритетів стратегії національної безпеки є ефективна територіальна оборона, які у поєднанні зі спроможностями інших органів сектору безпеки й оборони здатна завдати неприйнятних для противника втрат, які унеможливлять реалізацію його агресивних намірів.
Законопроєкт “Про територіальну оборону України” базується на сучасних світових моделях існуючої територіальної оборони країн-членів НАТО та Європейського Союзу з урахуванням досвіду України в протидії російській агресії.

Читайте також:
Новий законопроєкт про тероборону: терміни, зброя, жінки і гроші

Генерал Коваль призначений відповідальним за тероборону України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна