У Харкові попрощалися з курсантом Вільховим, який загинув внаслідок катастрофи Ан-26

 

У вівторок, 29 вересня, на Меморіалі Слави в Харкові відбулася церемонія прощання із 20-річним курсантом Віталієм Вільховим, який помер у лікарні внаслідок травм, отриманих під час катастрофи Ан-26 біля Чугуєва.

Про це повідомляє “Суспільне”.

До Меморіалу Слави у Лісопарку прийшли рідні загиблого, курсанти Харківського національного університету Повітряних cил ім. Івана Кожедуба, керівництво університету та мешканці міста.

“В одну мить Україна втратила 26 кращих своїх синів, 26 справжніх чоловіків, які в скрутний час для країни свідомо обрали почесний шлях захисту держави й щодня наполегливо йшли до мети. Але не сталося. Стримуючи біль, ми сьогодні проводжаємо в останню путь Вільхового Віталія Богдановича, 20-річного юнака, який з юнацтва мріяв про небо, кар’єру військового і, зібравши всі сили, до останнього подиху боровся за своє життя”, – сказав під час церемонії начальник ХНУПС, генерал-майор Олександр Турінський.

Він передав матері Віталія грамоту пошани та скорботи від Головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Вільховий прощання 2 Вільховий прощання 3 Вільховий прощання 4
<
>
Фото: "Суспільне. Харків"

Віталій Вільховий закінчив Львівський державний ліцей ім. Героїв Крут, згодом вступив до університету в Харкові. У вкрай тяжкому стані після катастрофи Ан-26 біля Чугуєва Віталія доправили до харківської лікарні, де він помер 26 вересня. Поховають курсанта на Львівщині.

Читайте також:
У катастрофі Ан-26 загинув син штурмана літака, збитого “вагнерівцями” під Луганськом

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 25 вересня 2020 року, близько 20:45, при виконанні планового навчального польоту  біля міста Чугуїв під час заходу на посадку сталася катастрофа літака Ан-26Ш зі складу навчальної авіаційної бригади Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. На борту перебували сім членів екіпажу, включно з офіцерами, та 20 курсантів ХНУПС.

Літак розбився поруч з автодорогою та загорівся, 26 людей загинули.

При цьому двоє курсантів встигли вибратися з палаючого літака. Одного з них – В’ячеслава Золочевського – у стані середньої тяжкості доправили у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (Харків). Загрози його життю немає.

Другого курсанта – Віталія Вільхового – який отримав опіки близько 90% поверхні тіла, намагалися врятувати медики опікового центру Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Проте вранці 26 вересня він помер.

Державну комісію з розслідування причин катастрофи очолив віцепрем’єр-міністр Олег Уруський, заступник голови – міністр оборони Андрій Таран.

За фактом падіння літака ДБР розпочало кримінальне провадження про порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу й тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Читайте також:
Командувач ЗС НАТО в Європі висловив співчуття з приводу загибелі курсантів ХНУПС в авіакатастрофі під Чугуєвом

ДБР відзвітувало про перші слідчі дії в розслідуванні катастрофи Ан-26

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна