Командувач ЗС НАТО в Європі висловив співчуття з приводу загибелі курсантів ХНУПС в авіакатастрофі під Чугуєвом

 

Верховний Головнокомандувач Об’єднаних Збройних сил НАТО в Європі генерал Тод Уолтерс висловив співчуття з приводу трагічної загибелі молодих курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил ім. І. Кожедуба.

Про це він сказав у телефонній розмові з Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Русланом Хомчаком у понеділок, 28 вересня.

Зазначається, що Хомчак подякував генералу Уолтерсу за висловлене співчуття, додавши, що він як професійний пілот, достеменно розуміє, яку непоправну втрату зазнали ЗС України та український народ.

“Дякую за усі слова співчуття та підтримки, які ми отримали від іноземних партнерів у цей важкий момент. Як відомо – справжні друзі пізнаються перш за все у біді”, – цитує Хомчака його пресслужба.

Читайте також:
Катастрофа Ан-26 під Чугуєвом: оприлюднено імена загиблих курсантів й офіцерів

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 25 вересня 2020 року, близько 20:45, при виконанні планового навчального польоту  біля міста Чугуїв під час заходу на посадку сталася катастрофа літака Ан-26Ш зі складу навчальної авіаційної бригади Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. На борту перебували сім членів екіпажу, включно з офіцерами, та 20 курсантів ХНУПС.

Літак розбився поруч з автодорогою та загорівся, 26 людей загинули.

При цьому двоє курсантів встигли вибратися з палаючого літака. Одного з них – В’ячеслава Золочевського – у стані середньої тяжкості доправили у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (Харків). Загрози його життю немає.

Другого курсанта, який отримав опіки близько 90% поверхні тіла, намагалися врятувати медики опікового центру Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Проте вранці 26 вересня він помер.

Державну комісію з розслідування причин катастрофи очолив віцепрем’єр-міністр Олег Уруський, заступник голови – міністр оборони Андрій Таран.

За фактом падіння літака ДБР розпочало кримінальне провадження про порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу й тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Читайте також:
ДБР перевіряє чотири версії причин катастрофи Ан-26 на Харківщині

МОУ спростувало фейк, що курсанти ХНУПС після катастрофи Ан-26 забирають документи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна