У катастрофі Ан-26 загинув син штурмана літака, збитого “вагнерівцями” під Луганськом

 

Один із 26 загиблих в авіакатастрофі Ан-26 на Харківщині – Олександр Скочков – син штурмана “Іл-76”, збитого російськими окупантами біля Луганська в червні 2014 року.

Про це в суботу, 26 вересня, повідомив ветеран АТО, блогер Олексій Петров у фейсбуці.

“Я тепер точно знаю, що снаряд потрапляє двічі в одну й ту ж вирву. Падає з точністю міліметр до міліметра, розкидаючи довкола сотні осколків.  І кожен – смертельний… Серед курсантів льотного училища, які перебували на борту Ан-26, що зазнав катастрофи під Чугуєвом, був Олександр Скочков. Син капітана Ігоря Скочкова, штурмана Іл-76, збитого російськими окупантами у небі біля Луганська”, – написав Петров.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року, приблизно о 1:00 ночі, біля Луганська російські бойовики збили із ПЗРК “Ігла” український військово-транспортний літак. Виконавцями злочину були найманці з російської диверсійної групи ПВК “Вагнер”.

Іл-76 зі складу 25-ї військово-транспортної авіаційної бригади Повітряних сил ЗСУ прямував до аеропорту у складі конвою з трьох літаків та мав сідати другим. На борту літака перебували 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади та дев’ять членів екіпажу. Внаслідок влучання ракети й падіння літака всі вони загинули.

Читайте також:
“Як у комп’ютерній грі”: єдиний вцілілий у катастрофі Ан-26 курсант розповів про трагедію на Харківщині

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 25 вересня 2020 року, близько 20:45, при виконанні планових польотів під час заходу на посадку біля міста Чугуїв сталася катастрофа літака Ан-26Ш зі складу навчальної авіаційної бригади Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. На борту перебували сім членів екіпажу (офіцери) та 20 курсантів ХНУПС.

Літак розбився поруч із автодорогою та загорівся, 26 людей загинули.

При цьому двоє курсантів встигли вибратися з палаючого літака. Одного з них – В’ячеслава Золочевського – у стані середньої тяжкості доправили у Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (Харків). За попередніми даними, загрози його життю немає.
Другого курсанта, який отримав опіки близько 90% поверхні тіла, намагалися врятувати медики опікового центру Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, проте вранці 26 вересня він помер.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що державну комісію з розслідування причин катастрофи очолив віцепрем’єр-міністр Олег Уруський.
За фактом падіння літака розпочали кримінальне провадження про порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу й тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Читайте також:
Ціна зради – $40 мільйонів. Чому влада заперечує проведення “вагнерівської” спецоперації та до чого тут Єрмак. ЧАСТИНА 2

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна