Аваков закликав вигнати “ідіота” Фокіна на пенсію

 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков відреагував на слова експрем’єр-міністра та першого заступника голови української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Вітольда Фокіна про те, що “немає підтвердження, що між Україною та Росією йде війна.
Аваков вважає, що Фокіна треба відправити на пенсію.

Про це міністр написав на сторінці у фейсбуці у вівторок, 29 вересня.

“Фокіне, на війні, якої, як ви говорите немає – загинули тисячі наших солдатів і цивільних. Скажите це сім’ям загиблих від російських “Градів” під Савур-Могилою і Іловайськом?!.. Мерзотник”, – пише Аваков.

Він нагадав, що фраза “их там нет” належить президенту РФ Володимиру Путіну, і вона не може звучати з уст представника України.

“Слова Фокіна за останні тижні завдають колосального збитку для країни і приносять біль і гнів в серця українців. Махрового ідіота не можна ховати за старістю. Негайно гнати, як мінімум – знову на пенсію”, – резюмував глава МВС.

Нагадаємо,  29 вересня під час розмови з народними депутатами на засіданні комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Вітольд Фокін сказав: “ніякого підтвердження, що на Донбасі йде війна між Росією і Україною, поки що я не бачу”.

Цього ж дня комітет Верховної Ради вирішив ініціювати ухвалення постанови, в якій закликати президента Володимира Зеленського припинити перебування Вітольда Фокіна в делегації України для участі у Тристоронній контактній групі.

Як інформувала “Новинарня“, 28 липня другий президент України Леонід Кучма вирішив припинити участь у діяльності Тристоронної контактної групи з питань врегулювання на Донбасі.
30 липня президент Володимир Зеленський призначив першого президента України Леоніда Кравчука головою української делегації в ТКГ.
31 липня Кравчук заявив, що учасником ТКГ може стати перший прем’єр-міністр України, 87-річний Вітольд Фокін.
18 серпня президент Зеленський призначив Фокіна заступником голови української делегації в ТКГ.

Опозиція виступає за усунення Кравчука і Фокіна з ТКГ через їхню риторику, що йде в розріз із державними інтересами України та спрямована на “мир будь-якою ціною”.

Читайте також:
Єрмак відреагував на заяви Фокіна щодо автономії для всього Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна