На місці катастрофи літака під Чугуєвом створили “місце скорботи”, працюють психологи, рятувальники і держкомісія

 

На місці катастрофи військового літака Ан-26 біля міста Чугуїв Харківської області розгорнуто пункт психологічного забезпечення. У пункті фахівці Служби порятунку надають психологічну допомогу родичам загиблих.

Про це вранці в суботу, 26 вересня, повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій України.

“Працюють, зокрема, вісім співробітників лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України. Ними створено “місце скорботи”, куди усі бажаючі можуть покласти квіти, вшановуючи пам’ять загиблих”, – ідеться в повідомленні.

Працює держкомісія. Фото: ДСНС

Також у ДСНС інформують, що на місці трагедії працює державна комісія під головуванням віцепрем’єр-міністра Олега Уруського. Вона створена “за дорученням президента України” для з’ясування обставин падіння літака та надання всієї необхідної допомоги постраждалим.

На місці трагедії перебувають також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр оборони Андрій Таран, голова ДСНС України Микола Чечоткін, голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, інші посадові особи.

Станом на ранок 26 вересня на місці авіаційної катастрофи у Харківській області від ДСНС залучено 62 особи та 10 одиниць техніки.

Тривають пошуки трьох осіб.

Фотогалерея ДСНС з місця катастрофи:

літак Ан-26 - місце катастрофи - Чугуїв - дорога ДСНС літак Ан-26 - місце катастрофи - Чугуїв - дорога ДСНС_1 літак Ан-26 - місце катастрофи - Чугуїв - очеплення літак Ан-26 - місце катастрофи - Чугуїв - психологи ДСНС_1 літак Ан-26 - місце катастрофи - Чугуїв - психологи ДСНС_2 літак Ан-26 - місце катастрофи - Чугуїв - держкомісія Аваков ДСНС літак Ан-26 - місце катастрофи - Чугуїв
<
>
На місці катастрофи літака Ан-26 ПС ЗСУ, місто Чугуїв на Харківщині. Фото: ДСНС

Раніше, уранці 26 вересня, пресслужба ДСНС повідомляла, що одне з тіл виявили під фюзеляжем літака. Однак надалі ця інформація зникла із фейсбук-сторінки Держслужби.

Відтак на сайті і офіційній ФБ-сторінці ДСНС станом на 10-ту годину ранку міститься “уточнена інформація”: “За інформацією диспетчера аеродрому, на борту перебувало 27 осіб (одного курсанта не допустили до виконання польоту). Знайдено тіла 22 загиблих, дві особи постраждало, пошуки трьох осіб тривають”.

Читайте також:
Катастрофа військового літака Ан-26 на Харківщині:
скільки загиблих, хто вижив, пошуки й причини аварії. ФОТО

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 25 вересня 2020 року, близько 20:45, при виконанні планових навчальних польотів під час заходу на посадку біля міста Чугуїв на Харківщині сталася катастрофа літака Ан-26Ш зі складу навчальної авіаційної бригади Харківського національного університету Повітряних сил ім. Кожедуба. На борту перебували сім членів екіпажу (офіцери) та 20 курсантів ХНУПС. Літак розбився поруч з автодорогою та загорівся. Щонайменше 22 особи загинули (станом на ранок 26 вересня). Двоє курсантів встигли вибратися з палаючого літака, їм надають медичну допомогу.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що створюється державна комісія з розслідування причин катастрофи, її очолив віцепрем’єр-міністр Олег Уруський.

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження за фактом порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України). Слідчі та експерти Нацполіції залучені до проведення розслідування.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна