Нові ділянки розведення військ на Донбасі ще не затверджені, – Резніков

 

Нові ділянки розведення військ на Донбасі поки не затверджено.

Про це в п’ятницю, 18 вересня, заявив віце-прем’єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. 

“Вони (точки розведення, – ред.), на жаль, ще не затверджені, тому обговорювати зараз їх публічно нема ніякого сенсу. Тому що вони обговорюються у безпековій групі. Але, на жаль, остаточного закріплення координат тих точок, наступних ділянок немає, тому я не буду їх виголошувати”, – сказав Резніков.

Як інформувала “Новинарня“, після засідання Тристоронньої контактної групи 2 вересня офіс президента звітував, що сторони погодили чотири наступні ділянки розведення сил та засобів.

Напередодні, 20 серпня, пресслужба Банкової також писала, що учасники погодили 20 ділянок розмінування та чотири нові ділянки розведення на Донбасі.

Як інформувала “Новинарня“, 9 листопада 2019 року за присутності СММ ОБСЄ після семи діб тиші відбулося дзеркальне розведення сил і засобів на ділянці №3 в районі Богданівка-Вікторівка-Новопетрівське.

Розведення військ у районі Золотого, на ділянці №2, відбулося 29 жовтня, у Станиці Луганській на ділянці №1 – 26 червня 2019 року.

Уперше угоду про відведення військ і озброєнь у трьох зонах безпеки – біля Станиці Луганської, Золотого і Петрівського – було підписано на переговорах ТКГ в Мінську ще 21 вересня 2016 року. Угода передбачала відведення по 1 кілометру з кожної зі сторін.
У 2016 році часткове розведення сил відбувалося в районах Золотого і Петрівського на Донеччині. Однак у 2017-му сторони повернулися на більш вигідні позиції.

Читайте також:
Україна веде перемовини про кілька нових ділянок розведення військ в зоні ООС, – Єрмак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна