Депутата Юрченка виключили зі “Слуги народу”, йому вручили підозру й хочуть арештувати

 

Фракція “Слуга народу” виключила зі свого складу народного депутата Олександра Юрченка, якого НАБУ підозрює в корупції.

Про це заявив перший заступник голови ВР Руслан Стефанчук на засіданні парламенту в четвер, 17 вересня.

“Згідно з рішенням депутатської фракції політичної партії “Слуга народу” від 14 вересня 2020 року, повідомляю про виключення зі складу депутатської фракції політичної партії “Слуга народу” депутата України Юрченка Олександра Миколайовича”, – оголосив перший віцеспікер на денному засіданні.

Паралельно пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури поінформувала, що детективи НАБУ вручили Юрченкові підозру.

Прокурори САП та детективи НАБУ після вручення підозри провели допит депутата та вручили клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Антикорупційні органи проситимуть суд взяти нардепа під варту з можливістю внесення застави у розмірі 6,5 млн гривень.

Цього ж дня стало відомо, що помічник Юрченка Іван Фіщенко, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з нардепом, уже вийшов із СІЗО під заставу 1 мільйон гривень. Про це сказала речниця Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис у коментарі “Українській правді“.

Читайте також:
Справа про корупцію “слуги народу”: нардеп Юрченко сховався від підозри,
раніше він крав 4 пляшки пива, – ЗМІ

Як інформувала “Новинарня“, 14 вересня стало відомо, що детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція “Слуга народу”). Депутат від “СН” Олександр Качура повідомив у телеграм-каналі, що Юрченко добровільно напише заяву про вихід із фракції.

15 вересня генпрокурор Ірина Венедіктова заявила в парламенті, що на даний час не бачить підстав повідомляти про підозру Юрченкові.

Водночас у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі поінформували, що помічнику народного депутата (Івану Фіщенку) оголошено про підозру в пособництві в отриманні хабаря нардепом. За даними слідства, помічник виступив посередником в отриманні 13 тис. доларів за внесення пропозицій до законопроекту щодо переробки твердих побутових відходів та підбурюванні щодо надання 200 тис. доларів для підкупу народних депутатів-членів комітету для підтримки вказаних поправок до закону.
Дії помічника народного депутата кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК України – “пособництво в отриманні неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”.

За даними ЗМІ, під час проведення НАБУ операції з викриття хабарника Юрченка стався витік інформації, й операція зірвалася.

НАБУ оприлюднило відеоматеріали щодо цієї операції.

15 вересня Вищий антикорупційний суд арештував помічника нардепа Юрченка Івана Фіщенка з мільйонною заставою.

17 вересня генпрокурор Ірина Венедіктова таки підписала Юрченкові підозру.

Читайте також:
Хабар нардепа Юрченка – не єдина справа, в якій Венедиктова і Зеленський кришують своїх, – Шабунін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна