Польща не визнала російські “вибори” в окупованому Криму

 

Польща не визнає місцевих “виборів” у Криму, які на тимчасово окупованому півострові провела Росія 13 Вересня.

Про це йдеться у заяві міністерства закордонних справ країни.

“Вибори губернатора Севастополя були незаконними, як і голосування за кандидатів до так званої Державної ради Республіки Крим, так званих Законодавчих зборів Сімферополя, а також так званої сільської ради Роздольненського району”, – наголошується в заяві.

МЗС Польщі нагадує, що в резолюції Генеральної Асамблеї ООН № 68/262 від 27 березня 2014 року російська анексія Криму визнана явним порушенням міжнародного права.

“Польща продовжує підтримувати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України”, – запевняють у зовнішньополітичному відомстві країни.

Польща нагадує про регулярне порушення прав людини російською окупаційною адміністрацією на окупованій території України, зокрема щодо кримських татар, і закликає світову спільноту до спільного спротиву діям Російської Федерації на анексованому півострові.

Як писала “Новинарня“, 13 вересня в Росії відбувся “єдиний день голосування” на виборах різних рівнів, які держава-окупант провела і в окупованих нею Криму та Севастополі.

МЗС України висловило рішучий протест і засудило протиправну організацію й проведення так званих “виборів”, закликавши міжнародну спільноту розширити санкції проти Росії.

Європейський Союз також заявив про невизнання результатів так званих “виборів”, проведених Росією.

Читайте також:
МЗС попереджає про відповідальність усіх причетних до проведення російських “виборів” в окупованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна