МЗС попереджає про відповідальність усіх причетних до проведення російських “виборів” в окупованому Криму

 

Україна засуджує незаконне проведення Росією “виборів губернатора Севастополя” та “довибори депутатів” до так званих “державної ради Республіки Крим” та “сімферопольської місцевої ради” в окупованому Криму 13 вересня.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

“МЗС України висловлює рішучий протест та засуджує протиправну організацію і проведення Російською Федерацією 13 вересня 2020 року так званих «виборів» до незаконних органів, утворених російською окупаційною адміністрацією на тимчасово окупованих територіях Автономної Республіки Крим та м.Севастополь.

Вважаємо такі дії Кремля продовженням грубих порушень Російською Федерацією державного суверенітету і територіальної цілісності України”, – зазначається в заяві.

В МЗС наголошують, що псевдовибори на півострові не будуть вважатися легітимними, а їх результати не матимуть жодних юридичних наслідків, адже Автономна Республіка Крим та місто Севастополь є тимчасово окупованими територіями України, правовий режим яких визначається нормами міжнародного гуманітарного права.

“Усі причетні до підготовки та проведення незаконного «голосування» в тимчасово окупованому Криму нестимуть відповідальність згідно із законодавством України”, – підкреслили в МЗС.

Крім того, Україна закликає іноземні держави та міжнародні організації засудити незаконні дії РФ і чітко заявити про невизнання результатів так званих “виборів” на тимчасово окупованих територіях  України, а також посилити політико-дипломатичний тиск на Росію, в тому числі шляхом розширення санкцій.

13 вересня в Росії “єдиний день голосування” на виборах різних рівнів, які держава-окупант проводить зокрема і в окупованих нею Криму та Севастополі.

Читайте також:
За відмову служити в армії РФ окупанти засудили вже понад 120 кримчан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна