Конкурс на найкращий танковий взвод ЗСУ виграла 17-та Криворізька бригада

 

Змагання на найкращий танковий взвод Збройних сил України 2020 року, як і торік, виграла 17-та окрема танкова Криворізька бригада імені Костянтина Пестушка.

Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 11 вересня, повідомили в пресслужбі Генерального штабу ЗСУ.

Другою стала команда 25-ї окремої повітрянодесантної Дніпропетровської бригади ДШВ, а замкнули трійку лідерів танкісти 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади із Закарпаття.

Цього року фінальні змагання проходили на Рівненському полігоні.

Крім цінних подарунків та відзнак підрозділи-переможці отримали грошові премії – 120, 60 та 36 тисяч гривень відповідно.

Нагороди переможцям вручили командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський та начальник головного управління доктрин та підготовки Генерального Штабу ЗСУ генерал-майор Олексій Таран.

Засобами відеоконференцзв’язку до учасників змагань звернувся начальник Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук. “Вітаю вас від імені Головнокомандувача Збройних сил України генерал-полковника Руслана Хомчака та від себе особисто. Протягом тижня в запеклій боротьбі ви показали високу професійність та злагодженість”, – сказав НГШ.

Фото: пресслужба ГШ ЗСУ

Змагання на найкращий танковий взвод тривали понад тиждень та включали в себе стрільбу на великі відстані, тактику та, вперше в історії танкових змагань ЗС України, танкові бої з використанням технологій LAZERTAG.

Такий конкурс у ЗСУ проводять щороку напередодні професійного свята “залізних лицарів”. У 2020 році День танкістів в Україні відзначають 13 вересня (друга неділя вересня).

Нагадаємо, раніше 17 отбр виграла змагання на найкращий танковий взвод Сухопутних військ ЗСУ.

Як інформувала “Новинарня“, у 2018 році змагання на найкращий танковий взвод ЗСУ виграли танкісти ДШВ.

Перед ти кілька разів конкурс вигравав екіпаж Романа Багаєва з 14 омбр.

Читайте також:
“А якби в бою?..”
Чесне інтерв’ю командира найкращого танкового взводу ЗСУ, який знову останній на змаганнях НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна