На Чернігівщині нагородили найкращі танкові взводи ЗСУ

 

У суботу, 7 вересня, на полігоні в смт Гончарівське на Чернігівщині відбулося нагородження переможців змагань на найкращий танковий взвод Збройних сил України.

Як інформувала “Новинарня“, за підсумками змагань, що завершилися напередодні, перше місце посів танковий взвод 17-ї окремої Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка.

На церемонії нагородження нчальник Генерального штабу — головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак привітав учасників та заохотив грошовими призами й медалями.

“Змагання (…) показали, що танкові підрозділи, танкові частини Збройних сил України – це та міць, яка постійно нарощує свої потенціал, вміння, знання, і яка стійко буде виконувати завдання в бойовій обстановці, що вона і робить останні п’ять років”, – зазначив під час нагородження генерал Хомчак.

“Приємно відзначити, що наші танкові підрозділи чергового разу переконливо підтвердили, що за рівнем навченості та готовності до виконання складних завдань вони є одним з найбільш підготовлених і боєздатних компонентів ЗСУ”, – додав НГШ.

Як відомо, в конкурсі брали участь воїни 1-ї танкової Сіверської бригади, 128-ї гірсько-штурмової Закарпатської бригади, 28-ї механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу, 17-ї танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка – від Сухопутних військ, 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського – від ВМСУ, 23-го окремого танкового батальйону Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Загалом шість команд по 12 військовослужбовців у кожній. Конкурс проводився у складі чотирьох екіпажів штатного танкового взводу.

На змаганнях були представлені три типи танків: Т-64, Т-72 та Т-80. Структура і зміст вітчизняного конкурсу максимально наближені до міжнародних змагань НАТО Strong Europe Tank Challenge.

Програма змагань включала водіння танків “наосліп”, виклик вогню артилерії, “танкову карусель”, розвідку цілей, медичну евакуацію. Загалом 11 завдань у п’яти номінаціях – спортивна, професійна, водіння бойової машини, комплексне тактичне завдання та технічна. Останню ввели цьогоріч: експрес-тестом оцінювали підготовку танка до бойового застосування та готовність його вузлів і агрегатів до функціонування.

Перехідним кубком — макетом танка Т-34-85 — за звання кращого танкового взводу Збройних сил України нагороджено танкістів 17-ї окремої танкової Криворізької бригади.

Друге місце посів взвод 1-ї окремої танкової Сіверської бригади з Чернігівщини, третє місце вибороли військові 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

Призерів також відзначили грошовими призами – кожен танкіст “золотого”, “срібного” та “бронзового” взводів отримав по 10, 5 і 3 тисячі гривень відповідно, інформує пресслужба ГШ.

Після закінчення церемонії нагородження для командирів танкових бригад і батальйонів було проведено демонстраційне ротне тактичне навчання з бойовою стрільбою. Офіцерам показали нові способи застосування танкових підрозділів та варіанти застосування танків з практичними пусками протитанкових ракет “Кобра” та “Комбат”.

Як інформувала “Новинарня“, у 2018 році змагання на найкращий танковий взвод ЗСУ виграли танкісти ДШВ.

У другу неділю вересня традиційно відзначається День танкістів.

Читайте також:
Змагання на кращий танковий взвод СВ ЗСУ виграла Сіверська бригада

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна