Фаріон виграла суд за позовом про “образу російськомовного населення”

 

У Львові Шевченківський районний суд відхилив позов мешканця окупованої Макіївки Бориса Лубинського проти докторки філологічних наук, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон.

Про це екснардепка повідомила в четвер, 3 вересня, в телеграмі.

“Суд ухвалив позитивне рішення на нашу користь і відхилив позов мешканця Макіївки, який вбачав у моїх словах образу російськомовного населення. Ми довели судові, що російськомовного населення не існує. Існують асимільовані українці, які, ми сподіваємось, повернуться до нашого мовного дому”, – зазначила Фаріон.

Наразі позивач може подати апеляцію на рішення суду.

Адвокат із окупованої Макіївки, що в Донецькій області, Борис Лубинський звинувачує Ірину Фаріон у тому, що вона “образила російськомовне населення України”. До позову він додав уривки з виступу Фаріон на одному з ефірів, що відбувся 8 листопада 2019 року, де нібито міститься така образа.

За начебто спричинені йому моральні страждання позивач вимагає від науковиці сплатити йому 50 000 грн.

Читайте також:
“Слуги” планують ухвалити зміни до закону про мову освіти, – активісти

“Фронт по мові і язику”: як переконати одеського таксиста в тому, що для українців має бути “разніца”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна