ДТП на території медакадемії: Таран відзначив чотирьох офіцерів, які врятували курсанткам життя

 

Міністр оборони Андрій Таран нагородив 16 військовослужбовців Збройних сил України відомчими заохочувальними відзнаками та цінними подарунками.

Про це в середу, 2 вересня, інформує пресцентр оборонного відомства.

Зазначається, що серед нагороджених — четверо молодших офіцерів-слухачів другого курсу факультету підготовки військових лікарів Української військово-медичної академії, які в екстремальній ситуації врятували життя трьох молодих жінок-військовослужбовців під час нещодавньої дорожньо-транспортної пригоди.

“В умовах необхідності надання невідкладної медичної допомоги трьом потерпілим військові медики зуміли швидко зорієнтуватись у ситуації та провести одномоментне надання допомоги всім травмованим. Четверо молодших офіцерів не втрачаючи жодної хвилини, проявили зібраність і показали приклад дій в екстремальних умовах, вжили всіх заходів щодо надання потерпілим, які отримали значні тілесні ушкодження, невідкладної медичної допомоги, стабілізували їх стан, зупинили кровотечу, наклали фіксуючі пов’язки та турнікети”, – йдеться в повідомленні оборонного відомства.

Після прибуття бригад швидкої медичної допомоги вони надали практичну допомогу лікарсько-сестринським бригадам та невідкладно відправили потерпілих до лікувальних закладів.

“Саме людське життя — найбільша цінність для кожного командира та начальника. Завдяки високому професійному рівню, практичному досвіду та рішучості була усунута загроза життю потерпілих в дорожньо-транспортній пригоді”, сказав Андрій Таран.

Медикам подарували планшети.

Він також подякував за бездоганну військову службу іншим учасникам церемонії нагородження.

Як інформувала “Новинарня“, 25 серпня на території військового коледжу в Києві на вулиці Зоологічній нетверезий майор скоїв наїзд на трьох курсанток, які приїхали в заклад за формою.
Столична поліція повідомила, що розпочала кримінальне провадження, водія затримали на місці події.

Як відомо, на трьох курсанток медичної академії наїхав “Тойотою Пріус” начальник курсу факультету підготовки військових лікарів майор Володимир Холодний. Він різко притиснув 23-річних дівчат бампером авто до зовнішніх сходів. Унаслідок цього удару студенткам практично поперерізало ноги.

Шевченківський районний суд столиці своїм рішенням у середу, 26 серпня, відправив військовослужбовця під арешт без права застави.

Читайте також:
ДТП на території військової частини в Києві: двох потерпілих прооперували з ампутацією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна